Ροή Ειδήσεων

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022

Γράφει ο ιερεύς π.Δημήτριος Ζαχαρόπουλος

Εφημέριος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λιδωρικίου

Η 25η Δεκεμβρίου μας δίνει το σύνθημα για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή μας πιο πνευματικό και πιο ταπεινό.  

Η απάντηση για το ερώτημα πού ο Χριστός γεννάτε βρίσκεται στην καρδιά μας , η φάτνη πάντα θα μας διδάσκει ρήματα ζωής το άστρο πάντα θα φωτίζει την πορεία μας στην συνάντηση με το φως. 

Από την στιγμή που δόθηκαν οι ερμηνείες του μυστηρίου η καρδιά παραμένει μπροστά σε ένα ασύλληπτο για την κατανόηση. 

Δηλαδή ο ορισμός  του Απείρου , η ατομικοποίηση του Απολύτου, ο εντοπισμός του Συμπαντικού. 

Ο Χριστός ο αιώνιος Άνακτας πάντα θα είναι παρών σε κάθε βήμα της ζωής μας πάντα θα κατευθύνει την καρδιά μας πάντα θα  διευθύνει την παγκόσμια αρμονία του γαλαξία και πάντα θα είναι ο DJ ο οποίος θα συντονίζει το πεντάγραμμο της ζωής μας προσθέτοντας  καλλωπιστικούς  χαρακτήρες. 

Ο Υιός λοιπόν και Λόγος του Θεού είναι το τέλειον φάρμακον  της ψυχικής θεραπείας , και ο ευθύνων και διακρατών και συντηρών την όλην δημιουργία . 

Φιλέορτοι άνθρωποι, 

Η  γέννηση του Χριστού και ο ερχομός Του στον κόσμο φέρνει μαζί και την ελευθερία από τα δεσμά του σκότους ,  το φως  πάντα θα νικάει το σκότος και η ειρήνη θα βασιλεύει επί της γης. 

Ας προσπαθήσουμε από αυτά τα Χριστούγεννα να κάνουμε πράξη αυτήν την επιθυμία για ευχαριστιακή  ένωση για τον έναν Άρτο της Ζωής τον Χριστό και το Άχραντο Σώμα Του και το Τίμιο Αίμα Του ας είναι στοιχεία Ένωσις και όχι Διχασμού. 

Η αγάπη είναι η γραφή και η ομιλία της Θεότητας και ενώ ο άνθρωπος πλάστηκε για να μιλά και να γράφει αυτός ακόμα συλλαβίζει.

Καλά Χριστούγεννα  καλό Δωδεκαήμερο.