Ροή Ειδήσεων

Έξι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Εκκλησίας της Κύπρου – Κατατέθηκαν οι επίσημες δηλώσεις

Έξι θα είναι τελικά οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου οι οποίοι θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στο τριπρόσωπο για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, καθώς σήμερα κατέθεσαν επίσημα τις τις υποψηφιότητές τους όπως προβλέπετε από την σχετική διαδικασία που ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιο, Λεμεσού κ. Αθανάσιο, Μόρφου κ. Νεόφυτο, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα και Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο. Ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος απέσυρε το ενδιαφέρον εξηγώντας τους λόγους σε ανακοίνωση του.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Ιωάννης Χαριλάου, Γενικός Έφορος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, δήλωσε ότι:

“Έχουν παραληφθεί οι εξής ενυπόγραφες δηλώσεις:

Μητροπολίτης Πάφου

Μητροπολίτης Κυρηνείας

Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Μητροπολίτης Ταμασού

Μητροπολίτης Λεμεσού

Μητροπολίτης Μόρφου.

Η διαδικασία συνεχίζεται βάσει τα χρονοδιαγράμματα. 

«Συνεχίζουμε για καταλόγους και εργαζόμαστε πυρετωδώς. Για να γίνουν αυτές οι εκλογές χρειάζονται τη στήριξη του κράτους και οφείλω να ομολογήσω υπάρχει μεγάλη πρόθεση στήριξης και προχωρούμε. Δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες που δεν έγιναν δεκτές και δεν υπάρχουν ενστάσεις”.