Ροή Ειδήσεων

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στη διαθρησκευτική έκκληση για την ειρήνη στο Κολοσσαίο της Ρώμης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάπας Φραγκίσκος έθεσε το φάσμα του πυρηνικού πολέμου σε μια διαθρησκευτική έκκληση για ειρήνη στο Κολοσσαίο της Ρώμης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Μιλώντας από αναπηρικό καροτσάκι σε μια σκηνή δίπλα σε εκπροσώπους της Ανατολικής Ορθόδοξης, της Ανατολίτικης Ορθόδοξης, της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής, των Προτεσταντών, των Μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Βουδιστών και των Ινδουιστών εκπροσώπων, ο Πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη.

Στην ετήσια συνάντηση εκπροσώπων θρησκειών από όλο τον κόσμο που διοργανώνει η γνωστή οργάνωση «Sant’Egidio» παραβρέθηκε εκπροσωπώντας τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ. 

Το Καθολικό κίνημα διοργανώνει το διεθνές συνέδριο κάθε χρόνο από το 1986, όταν ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β' συγκάλεσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για την Ειρήνη στην Ασίζη.

Η ετήσια αυτή συνάντηση στην οποία παρέστη και μίλησε ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron προς τους ηγέτες του κόσμου για την παύση των πολέμων και την επικράτηση της ειρήνης.

Η χθεσινή τελετή λήξης των εργασιών πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος μαζί με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος συμπροήδρευσαν στην έκκληση για την ειρήνη.