Ροή Ειδήσεων

“ΜΕΤΑ ΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ” Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ “ΕΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ” ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ (ΈΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


Τη διεύρυνση της λίστας «των μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti.

Η λίστα περιλαμβάνει στο εξής την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

Το επίμαχο διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. 

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρει το έγγραφο.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πλαφόν των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας. 

Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16, ενώ η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν καθόλου υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία τους





"Η λίστα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστική και, δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθρικών ενεργειών από τα ξένη κράτη κατά των ρωσικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αν κάτι όμως επιβεβαιώνεται από τη Μόσχα είναι η βαθιά εμπλοκή της χώρας στόν επικίνδυνο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, που μετατρέπει την ίδια και τον λαό σε στόχο, όπως έχει κι άλλη φορά επισημανθεί από δυνάμεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της επιθετικότητας των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και αισθάνονται την απειλή από τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο που χρησιμοποιείται, ή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε βάρος τους.


Aπό τη «μαύρη λίστα» φαίνεται πως λείπει η Τουρκία. 

Άλλωστε το πώς βλέπει η Ρωσία την Ελλάδα έγινε σαφές από την εκπρόσωπο του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα με τίς άνευ προηγουμένου δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Χώρες που περιλαμβάνονται στις «μη φιλικές» μεταξύ άλλων είναι επίσης:

Αυστραλία

Καναδάς

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ισλανδία

Ιαπωνία

Μονακό

Μαυροβούνιο

Νέα Ζηλανδία

Νορβηγία

Ταϊβάν

Σαν Μαρίνο

Σιγκαπούρη

Τον περασμένο Μάιο, παρόμοιοι περιορισμοί είχαν επιβληθεί στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Τσεχίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου οκτώ Έλληνες διπλωμάτες είχαν κηρυχθεί persona non grata από το ρωσικό κράτος.