Ροή Ειδήσεων

Ο ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ


Οι αποκαλύψεις από τήν (ερευνητική) ομάδα Ιερή Πλεκτάνη γιά όσα έγιναν καί τι έχει επακολουθήσει στό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τήν αποπομπή του κανονικού Πατριάρχη Ειρηναίου το 2005, καί εντεύθεν, συνεχίζονται. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί κάλλιστα να ανατρέξει στήν κατηγορία Ειρηναίος Α΄ του ιστολογίου ώστε να ενημερωθεί αποκομίζοντας και διαμορφώνοντας θετική ή αρνητική άποψη για όσα αναφέρουμε..

Σήμερα διαβάστε πολύ προσεκτικά τήν είδηση ότι πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili επέδωσε το γεωργιανό κρατικό παράσημο του Χρυσόμαλλου Δέρατος στον Βασιλιά Αμπντουλάχ Β' της Ιορδανίας εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη του για την «πολύ γενναιόδωρη απόφαση» της παράδοσης από τις ιορδανικές αρχές ενός οικοπέδου κοντά στον ποταμό Ιορδάνη στη Γεωργία για το άνοιγμα Γεωργιανού πολιτιστικού κέντρου.

Ο Γκαριμπασβίλι σημείωσε επίσης ότι η κατασκευή γεωργιανού πολιτιστικού κέντρου στην τοποθεσία θα βοηθούσε στην «εμβάθυνση της φιλίας και της συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών και θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την ιστορική κληρονομιά του γεωργιανού και του ιορδανικού λαού.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης τόνισε τη σημασία των «κοινών προσπαθειών» κοσμικών και κληρικών αρχών των δύο χωρών στη «μεγάλη ιστορική στιγμή» της «επιστροφής της Γεωργίας στους Αγίους Τόπους» μετά από 300 χρόνια τονίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Πατριάρχης της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ηλίας Β' και ο πρίγκιπας Γκάζι μπιν Μουχάμαντ στη διαδικασία.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο αξιωματούχων επικεντρώθηκε επίσης στο περιβάλλον ασφαλείας στις γειτονικές περιοχές, με τον Γκαριμπασβίλι να υπογραμμίζει τον ρόλο της Ιορδανίας στη Μέση Ανατολή ως «μία από τις πιο σταθερές και βασικές» χώρες για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον προσωπικό ρόλο του βασιλιά Αμπντάλα στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων για θέματα της Μέσης Ανατολής και μίλησε για τη σημασία της «αποκατάστασης των ιστορικών δεσμών» με τις αραβικές χώρες.

Ο Γκαριμπασβίλι ευχαρίστησε επίσης τον βασιλιά Αμπντάλα για την «ισχυρή υποστήριξή» του για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Γεωργίας και απηύθυνε πρόσκληση στον μονάρχη να επισκεφθεί τήν Γεωργία.

Κατόπιν ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili ευχαρίστησε τον επικεφαλή της αγιοταφιτικής αδελφότητας Θεόφιλο και τον φερόμενο ως εκπρόσωπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιορδανίας Χριστοφόρο για την παράδοση οικοπέδου στό κράτος της Γεωργίας για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου κοντά στον Ιορδάνη ποταμό στον τόπο βάπτισης του Ιησού Χριστού.

Ο αρχηγός της γεωργιανής κυβέρνησης ευχαρίστησε τους δύο για τη συμβολή τους στην παράδοση των 4.000 τετραγωνικών μέτρων, τονίζοντας τη σημασία της χειρονομίας τους για τη Γεωργία, ανέφεραν οι γεωργιανές πηγές.


Ακολούθως οι δύο αγιοταφίτες παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν της αντιπροσωπείας της γεωργιανής κυβέρνησης, στο οποίο παρευρέθηκε ο πρίγκιπας Γκάζι μπιν Μοχαμάντ!

Καί εις ανώτερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ