Ροή Ειδήσεων

Τα επικά σκίτσα που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο για τον ιμιτασιόν «πασά Μερσεντές» Μητροπολίτη Βίσγκοροντ Παύλο, Ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου. Το γνήσιο παρατσούκλι ανήκε σε ρώσο υπουργό

 


Θραύση κάνουν στο διαδίκτυο τα επικά σκίτσα του ιμιτασιόν «Pasha-Mercedes» σκανδαλοποιού Επισκόπου  Βίσγκοροντ, Βικάριου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Πάβελ (κοσμικό όνομα - Lebed Petr Dmitrievich) δια χειρός του Serhiy Kolyada Ουκρανού σκιτσογράφου και εικονογράφου βιβλίων ο οποίος ζει και εργάζεται στο Κίεβο. Συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις τέχνης και εκθέσεις, εργάζεται σε στούντιο κινουμένων σχεδίων και σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.


Ωστόσο σύμφωνα με ρωσικές πηγές του διαδικτύου ο γνήσιος "πασά Μερσεντές" ήταν ο Pavel Sergeevich Grachev - Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας 1992-1996. 


Πως και γιατί πήρε το παρατσούκλι του «Pasha-Mercedes»;

Το 1994, η εφημερίδα Moskovsky Komsomolets (ΜΚ) άρχισε ολοένα και περισσότερο να δημοσιεύει άρθρα σχετικά με απάτη κρατικών χρημάτων. Οι δημοσιογράφοι "έδειχναν" τον υπουργό Άμυνας Γκράτσεφ ως το κύριο εμπλεκόμενο πρόσωπο. Άρχισε τότε μια σύγκρουση της εφημερίδας και του κυβερνητικού αξιωματούχου. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός κλήθηκε επανειλημμένα στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα  για εξηγήσεις.

Τον Οκτώβριο του 1994 ολόκληρη η Ρωσία συγκλονίστηκε από την δολοφονία του Dmitry Kholodov δημοσιογράφου της εφημερίδας ΜΚ, του ιδίου που έγραφε τα άρθρα για υπεξαίρεση από τον Pavel Sergeevich Grachev. Όπως ήταν φυσικό οι υποψίες έπεσαν αμέσως επάνω του ενώ πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που άφηναν υπονοούμενα οτι εκείνος παρήγγειλε την δολοφονία του συναδέλφου τους.

Η κηδεία του Dmitry Kholodov τον Οκτώβριο του 1994 εξελίχθηκε σε μια αυθόρμητη συγκέντρωση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένας συνάδελφος του δολοφονηθέντος Kholodov, ο Vadim Yuryevich Poegli, έγραψε ένα άρθρο στις σελίδες του MK ότι ο Grachev αγόρασε δύο αυτοκίνητα Mercedes για προσωπική χρήση με κρατικά χρήματα.  Σε αυτό το άρθρο ο Poegli αποκάλεσε για πρώτη φορά τον Pavel Sergeevich Grachev "Pasha-Mercedes". 

Για αυτό το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets αμέσως μετά τη δολοφονία του Kholodov, ο Vadim Yuryevich Poegli, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με αμνηστία. Το παρατσούκλι στον Πάβελ Γκράτσεφ έμεινε για πάντα όμως άλυτο μυστήριο παραμένει ποιός διέταξε τη δολοφονία του Kholodov.

Ερευνητική ομάδα Ιερή Πλεκτάνη