Ροή Ειδήσεων

Μοίρασε νέα μεροκάματα η εκκλησιαστική καμαρίλα γιά τα μάτια του αρχολίπαρου και σπουδαρχίδη Σκοπιανού αρχιεπισκόπου αλλά...ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ

Συνεδρίασε εχθές, Τετάρτη 18 Μαϊου 2022, η Ιερά Σύνοδος της λέγομενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Αρχιεπισκοπή Οχρίδας" υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Στεφάνου στα Σκόπια.

Η Ιερά Σύνοδος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πατριαρχείου Σερβίας για εκκλησιαστική κοινωνία, μια ημέρα πριν από το κοινό συλλείτουργο του Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφυρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ενώ απέστειλε επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, με την οποία τον ευχαριστεί για την αναγνώριση του κανονικού καθεστώτος.

Στην ίδια επιστολή η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Στέφανος, αποδέχθηκε την πρόσκληση να συλλειτουργήσει στο Φανάρι κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Αρχολίπαρο και σπουδαρχίδη τον αποκαλούμε στόν τίτλο του άρθρου. 

Αρχολίπαρος < αρχή λιπαρῶ ( = επιθυμώ, επιζητώ). Ο άνθρωπος που επιθυμεί και επιδιώκει αξιώματα, εκλιπαρώντας ή κολακεύοντας τους άρχοντες. 

Σπουδαρχίδης < σπουδή ( = βιασύνη) αρχή ( = αξίωμα) -ίδης. Ο άνθρωπος που επιδιώκει με κάθε τρόπο την απόκτηση κάποιας θέσεως ή κάποιου αξιώματος.

Πρίν μία δεκαετία (Πάσχα του 2012) προκαλούσε με φόντο τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, ο ακατανόμαστος αυτός της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, απευθυνόμενος μέσω τηλεοπτικού του μηνύματος προς τους Ορθοδόξους της γείτονας, κίνηση που παραβίαζε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 ανάμεσα σε Ελλάδα καί Σκόπια πως μεταξύ άλλων θα απέσυραν την προκλητική σημαία με το σύμβολο των αρχαίων Μακεδόνων βασιλέων και ότι δεσμεύονταν να πάψουν τη χρήση της.

Υποσημειώνουμε ο ήλιος της Βεργίνας, είναι ένα αρχαίο παγανιστικό ουσιαστικά σύμβολο καί δέν συνάδει με τον χριστιανισμό, ενώ γιά την Ελλάδα, θεωρείται σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος της γείτονας, υπήρξε ο τρίτος πόλος προπαγάνδας στα Σκόπια, μετά την εθνικιστική κυβέρνηση Γκρουέφκσι και τις οργανώσεις του εξωτερικού και ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές της «αρχαιομακεδονικής» πολιτικής, φτάνοντας στο σημείο να  δώσει… ευλογία, για να φιλοτεχνηθεί η αγιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην πόλη Στιπ, όπου κοσμείται και με μεγάλο μωσαϊκό με τον ήλιο της Βεργίνας.

Επίσης το 2008 κατά την επίσκεψη επίσημης αντιπροσωπείας των Σκοπίων στο Βατικανό, στο πλαίσιο των εορτασμού της μνήμης του Αγίου Κύριλλου στη Ρώμη, ο ίδιος μίλησε επάνω από τον τάφο του Αγίου, για κατεχόμενη από τους Έλληνες… Solun,  όπως αποκαλούν οι Σλάβοι την Θεσσαλονίκη: 

«Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα.

 Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. 

Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. 

Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια» δήλωνε τότε προκλητικά.

Αυτό είναι το πατριωτικό ιστολόγιο Ιερή Πλεκτάνη! Επειδή δεν παίρνουμε μεροκάματο από κανέναν μπορούμε να γράφουμε την αλήθεια.