Ροή Ειδήσεων

Και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, προκαθήμενο της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης» Αγγλικανικής Εκκλησίας υποδέχθηκε ο Θεόφιλος στα Ιεροσόλυμα







Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2008 η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» από την πρώτη σελίδα (άνω δεξιά) ρωτούσε τον Θεόφιλο εάν επισκέφθηκε ή όχι τον Ουαλό προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας και εάν του προσέφερε κάποια τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.






Απάντηση μάλλον δεν πρέπει να δόθηκε τότε ώσπου ξαφνικά στην έρευνά μας για την υπόθεση αποπομπής του Πατριάρχη Ειρηναίου εντοπίσαμε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ότι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι επισκέφθηκε στις 2 Φεβρουαρίου2012 το Ναό της Αναστάσεως και μάλιστα «εις το παρεκκλήσιον της Μονής Αβραάμ επί του λόφου Μορία–Γολγοθά, ένθα ο Πατριάρχης Αβραάμ προσήγαγε τον υιόν αυτού Ισαάκ διά θυσίαν, ετέλεσε θείαν Λειτουργίαν της Εκκλησίας αυτού» ενώ ο Θεόφιλος «επέδωσε στον φιλοξενούμενον επιστήθιον σταυρόν και ζεύγος ασημένιων κηροπηγίων, εις δε τους συνεργάτας αυτού εικόνας».

εἰς ἱ. μ. Ἀβραάμ

Ὁ Θεόφιλος προσφέρει ἐπιστήθιον σταυρόν












Υ.Γ. 1: Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Γουίλιαμς υπερασπίστηκε την υποψηφιότητα δεδηλωμένου ομοφυλόφιλου ιερέα στο επισκοπικό αξίωμα της Αγγλικανικής Εκκλησίας λέγοντας «η εκλογή γκέι Επισκόπου δεν προσβάλλει τη θρησκεία». Ο νεοεκλεγείς Επίσκοπος του Ρίντιν, δρ. Τζέφρι Τζον, σύμφωνα με δήλωσή του διατηρούσε επί είκοσι επτά χρόνια δεσμό…















Υ.Γ. 2: Γκέι επίσκοπος δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα ακόμη και στη Μ. Βρετανία. Από τις 23 Ιουνίου 2003 η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ η διχασμένη Αγγλικανική Εκκλησία έμπαινε σε ένα πυρετώδες πάρε-δώσε με τα ΜΜΕ. Ως τον Οκτώβριο, οπότε θα γινόταν η χειροτονία του στο Ουέστμίνστερ Άμπι, οι Αγγλικανοί θα ζούσαν στον πυρετό μιας επερχόμενης ρήξης, η οποία δεν αποκλείεται να ξεπερνούσε το ιστορικό προηγούμενο του Ερρίκου Η'.



 




Πηγή για τα Υ.Γ. 1, Υ.Γ. 2, βλ. «Ταχυδρόμος» 12.07.2003, τεύχος 176, ρεπορτάζ Ρούλα Γεωργακοπούλου, σελίδες 26–29).