Aγωνία για την υγεία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Είναι άρρωστος;
Μια είδηση αναδημοσιεύουμε σήμερα και έχει να κάνει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος κατευθυνόμενος την Δευτέρα (25/11) προς την Ι. Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης για την επίσημη εκεί επίσκεψή του, διερχόμενος από τον Ισθμό της Κορίνθου, περί ώρα 15:45’ ,ζήτησε μια «επί τροχάδην» και εκτός προγράμματος επίσκεψη (στάση) στο ιατρικό κέντρο «Μαγνητική-Αξονική Τομογραφία Ισθμού Κορίνθου Πελοποννήσου» ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο εκ των Αρχόντων Οφφικιάλων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας (Μ.τ.Χ.Ε.) Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου korinthosnews.com παρόντες εκείνη την ώρα ήταν μεταξύ άλλων οι ιατροί Νικόλαος Ευστρατιάδης, Δημήτριος Γκρίτζαλης, και εργαζόμενοι.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο θεολόγος και ιεροψάλτης Παναγώτης Αντ. Ανδριόπουλος ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης-διαχειριστής της ιστοσελίδας “Φως Φαναρίου” και που διακατέχεται από αγωνιστικό φρόνημα για τα δίκαια του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και ταυτόχρονα προβάλλει με σθένος και ευαισθησία τις δράσεις της Μεγάλης Εκκλησίας και ενσαρκώνει, στην εποχή του διαδικτύου και του «χάους των πληροφοριών», την υπευθυνότητα στον χώρο της ενημερώσεως, δεν αναφέρει την είδηση που προβάλλουμε, (εκτός και δεν την προσέξαμε).
Ο Νικόλαος - Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρισκόταν στην συνοδεία του Πατριάρχη μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο Πατριάρχης χαίρει άκρας υγείας ή θα επικαλεστεί το ιατρικό απόρρητο για ένα τόσο προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο όπως ο Παναγιώτατος Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας;
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κρατώντας ο ίδιος χαρτιά (ιατρικής φύσεως;) κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες εθιμοτυπικές περιστάσεις με τον Βοηθό Επίσκοπο Αγάπιο στο Ιατρικό Κέντρο της Κορίνθου (πηγή φώτο, korinthosnews.com).
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 ο Πατριάρχης ένιωσε αδιαθεσία όσο βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, σε συναντήσεις με ομογενείς, και του έγινε μια σειρά εξετάσεων που ανέδειξε ένα χρόνιο πρόβλημα καρδιοπάθειας, που έχρηζε επέμβασης για τοποθέτηση stent. Τελικά ο Βαρθολομαίος εισήχθη πράγματι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάτταν όπου και υπεβλήθη σε εγχείρηση.
Πηγή, εφημερίδα Μακελειό - 28/11/2024
Ι.Π. ιστολόγιο: Εξάλλου το 2009 ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε καταβληθεί και οι θεράποντες ιατροί του έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή του στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα υγείας που τον ταλάνιζε. Οι γιατροί εκτιμούσαν ότι ο Βαρθολομαίος θα παρέμενε για νοσηλεία δύο εικοσιτετράωρα.
Αν και όπως έντονα κυκλοφορεί σε εκκλησιαστικά πηγαδάκια ότι ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης θα βγει από καραμπόλες, το σενάριο θέλει τον (από Προύσης) Αμερικής Ελπιδοφόρο να έχει συμμαχήσει με τον Μαδύτου Στέφανο να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο. Στο κάδρο των ισχυρών υποψηφίων ο Ικονίου Θεόληπτος. Ο (από Γαλλίας) Χαλκηδόνος Εμμανουήλ λένε έχει μόνο να επιδείξει την εύνοια του Βαρθολομαίου και όπως χαρακτηριστικά παρομοιάστηκε/σχολιάστηκε στο επίσημο τραπέζι πρός τιμήν του Πατριάρχη στο Περιστέρι, "είναι ο Άκης (σ.σ. Τσοχατζόπουλος) του ΠΑΣΟΚ επί παντοδυναμίας του Ανδρέα Παπανδρέου". Ειδικές περιπτώσεις αλλά ξεχωριστές, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος και ο (από Σεβαστείας) Πριγκηποννήσων Δημήτριος. Όλοι τους ισάξιοι και άλλοι που επί του παρόντος δεν μνημονεύτηκαν, καλή προαγωγή θα τους πούμε, πολύ ταπεινά.
Έχει γραφτεί πάντως και το σίγουρο είναι ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προετοιμάζει καιρό το έδαφος για την επόμενη ημέρα στον Οικουμενικό Θρόνο.
Παρακάλεσε τον Θεό, όπως έχει πει ο ίδιος χαρακτηριστικά, για τη διαδοχή του αλλά και «για την ευστάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Η σαφής επιδίωξή του είναι η βαριά κληρονομιά και το έργο που θα αφήσει να συνεχιστούν από τον ιεράρχη που θα αναλάβει στο μέλλον αυτή τη θέση.
Ο Βαρθολομαίος, ο μακροβιότερος Πατριάρχης στην ιστορία, θα ήθελε οπωσδήποτε ο επόμενος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως να είναι ενωτικός – όπως εκείνος – μέσα στην Ορθοδοξία, εργατικός και αφοσιωμένος στον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου.
Είναι επίσης βέβαιο ότι θα ήθελε να κληροδοτήσει τον κοσμοπολιτισμό του σε ιεράρχη ή ιεράρχες με παρόμοια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκρίνει μια επιλογή που θα οδηγούσε σε εσωστρέφεια και απομόνωση το Πατριαρχείο.