Ροή Ειδήσεων

Τελικά ο Χρυσόστομος αν και μεγαλύτερος σε ηλικία τους έθαψε όλους. Έφυγε από τη ζωή ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης και Ηγούμενος της Ι. Μονής Λειμώνος

 

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν μετά από αδιαθεσία και δύσπνοια που αισθάνθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης  Μηθύμνης και Ηγούμενος στην ιστορική Μονή Λειμώνος, μονή του αγίου Ιγνατίου, Αρχιμ. Νικόδημος Κουτσαμπάσης από τον Μανταμάδο Λέσβου. 

Ο Αρχιμ. Νικόδημος  διετέλεσε για 5 δεκαετίες Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και κατά την διακονία διακρίθηκε για βαθιά του μόρφωση τον λιτό βίο. Ήθελε να προαχθεί σε Μητροπολίτη ή Επίσκοπο αλλά δεν βρέθηκε άνθρωπος να τον προωθήσει. 

Απόφοιτος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο π. Νικόδημος διαχειριζόταν τα θέματα στη διοίκηση της μητροπόλεως ενώ το 2016 όταν έφυγε από τη ζωή η ισχυρή προσωπικότητα της Μητρόπολης και όλης της Λέσβου, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Λειμώνος Νικόδημος Παυλόπουλος, ανέλαβε ως ο πλέον κατάλληλος και την ευθύνη της μονής του αγίου Ιγνατίου. 

Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης κατείχε την θέση του Πρωτοσύγκελου από τα χρόνια της ποιμαντορίας του μακαριστού Μητροπολίτου Μηθύμνης Ιακώβου Μαλλιαρού  του οποίου αποτελούσε χειροτονία και στενός συνεργάτης. Ήταν τότε που η Μητρόπολη διέθετε περί τις 70-80 οργανικές θέσεις ιερέων και τώρα διαθέτει μόνο 18. 

Στην συνέχεια μετά την εκλογή και εγκατάσταση του νυν Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου ο μακαριστός αρχιμανδρίτης παρέμεινε στην θέση του Πρωτοσύγκελου καθώς ο νυν Μητροπολίτης δεν είχε και άλλο συνεργάτη και ακούμπησε  πάνω σε αυτούς που βρήκε. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το  Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι  μετά την επιστροφή του Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου από την Αθήνα που βρίσκεται για τις συνοδικές του υποχρεώσεις.