Ροή Ειδήσεων

Μαθητές από το Ηράκλειο σχεδίασαν και παρουσίασαν drone για την αερομεταφορά φαρμάκων

Η ενημέρωση από το 1ο Εργαστηριακό κέντρο:

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχει στο έργο Erasmus+ ΚΑ2 VET: «DRONES@STEAM: Προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στα σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και δημιουργία νέων προοπτικών εργασίας στην αγορά εργασίας», μετά από πρόσκληση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το έργο, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι και άλλοι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί φορείς, ενθαρρύνει τους μαθητές ΕΕΚ να ακολουθήσουν επαγγέλματα που σχετίζονται με το STEM και να τους εξοπλίσει με σχετικές δεξιότητες μέσω της τεχνολογίας DRONE.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος (2023-2024) εφαρμόστηκε πιλοτικά σε Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε Training Hackathon στην Λευκωσία της Κύπρου στις 08 με 12/04/2024 με μαθητικές ομάδες από Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν εργαστήρια τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης, να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διαγωνισθούν για το Drone Hackathon Challenges.

Η Ομάδα του 1ου ΕΚ Ηρακλείου με τους Βλασσάκη Ηρακλή, Καλυκάκη Μιχάλη, Κυρλάκη Κωνσταντίνα, Νουκάκη Γεώργιο, Παπατσαρά Ιωάννη, Παραγκαμιάν Μαρία, Τζίκα Λεντιάν μαθητές/τριες του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ΠΕ84 Δημητρίου Δήμητρας και Μπατζανακάκη Μαρίνας, σχεδίασε και παρουσίασε το έργο «ΑΤΜdrone – Κατασκευή drone για την αερομεταφορά φαρμάκων σε ευάλωτους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης ή βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές του δήμου Ηρακλείου». Η ομάδα μας διακρίθηκε στην κατηγορία «Best Drone Frame Design – Καλύτερος σχεδιασμός πλαισίου drone» και «Precision Flight award / Best Landing – Βραβείο Πτήσης Ακριβείας / Καλύτερη Προσγείωση».

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας!