Ροή Ειδήσεων

Στήνει χρυσή μπίζνα το ηγουμενοσυμβούλιο της μονής Πετράκη με εκκλησιαστικό ακίνητο – φιλέτο στη Βουλιαγμένη – Ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ξενοδοχείου

Προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός για εκκλησιαστικό ακίνητο – φιλέτο στη Βουλιαγμένη με ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ξενοδοχείου σε αυτό.

Συγκεκριμένα, το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), προσκαλεί υποψηφίους σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τους προς αξιοποίηση, υπό τη μορφή συστάσεως δικαιώματος επιφανείας επί μελλοντικώς ανεγερθησομένων οικοδομημάτων, μιας εκκλησιαστικής – μοναστηριακής έκτασης, πολεοδομικώς ατακτοποίητης, εμβαδού σαράντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα εννέα τετραγωνικών μέτρων (44.989,00 τ.μ.).

Άποψη της Βουλιαγμένης από ψηλά - Πηγή: Canva

Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη Αττικής και επί των οδών Ακτής και Αρχιμήδους, στο Ο.Τ. 100 – 101 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Βουλιαγμένης Αττικής, πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αφορούν, αποκλειστικά και μόνο, την κτήση εμπραγμάτου δικαιώματος επιφανείας επί των οικοδομημάτων που θα ανεγερθούν εκ μέρους τού επενδυτή. Τα οικοδομήματα θα ανεγερθούν με επιμέλεια, δαπάνες και έξοδα αποκλειστικά του επενδυτή, χωρίς καμία ανάμιξη ή ευθύνη της Ιεράς Μονής, όπως και η εν γένει υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου. Η Ιερά Μονή θα διατηρεί πάντοτε το δικαίωμα κυριότητας επί του εδάφους της προς αξιοποίηση εκτάσεως.

Το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο επενδυτής στην Ιερά Μονή ετησίως μετά τη σύναψη της σύμβασης για το δικαίωμα επιφανείας δεν δύναται να υπολείπεται της προσδιοριζομένης αξίας ανταλλάγματος, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην από 4ης Μαρτίου 2024 Έκθεση Εκτίμησης της Αγοραίας Αξίας και του ανταλλάγματος για σύσταση δικαιώματος επιφανείας για 99 έτη της έκτασης εντός των Ο.Τ. 100-101, στη Βουλιαγμένη Αττικής υπό της ως άνω πιστοποιημένης εκτιμήτριας και η οποία αφορά στην ως άνω έκταση των 44.989,00 τ.μ. ως πολεοδομικώς ρυθμισμένη.

Το ποσό αυτό δύναται αναλογικώς να προσαρμοσθεί εφόσον το Επενδυτικό Σχέδιο προβλέπει σύσταση δικαιώματος επιφανείας για λιγότερα έτη. Στην περίπτωση κατά την οποία – και σύμφωνα με το Επενδυτικό Σχέδιο – ο επενδυτής ενδιαφέρεται να δεσμεύσει με προσύμφωνο την έκταση μέχρι να αρθεί η ρυμοτομική δέσμευση και να τακτοποιηθεί αυτή πολεοδομικώς, θα καταβάλλεται ετησίως στην Ιερά Μονή ένα ποσό ως αποζημίωση χρήσης για τη δέσμευση του ακινήτου, το οποίο δεν μπορεί να είναι λιγότερο από το ποσό του εδαφονομίου, εκτός και αν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά.

Εφόσον το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την ανέγερση και λειτουργία επιχειρηματικής μονάδας εκ μέρους του επενδυτή, όπως π.χ. ξενοδοχειακής μονάδας, ο επενδυτής πρέπει να καταβάλει πέραν του ως άνω ετήσιου ποσού του εδαφονομίου και επιπλέον ποσό που θα υπολογίζεται επί του τζίρου εργασιών της επιχείρησης, το όποιο θα εκκινεί από ένα ελάχιστο ποσοστό και θα βαίνει αυξανόμενο μόλις ό τζίρος εργασιών ξεπερνά ορισμένα επίπεδα.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν γραπτώς μία ή περισσότερες αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Γραφείο της Γραμματείας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Ιω. Γενναδίου 14, Αθήνα Τ.Κ. 115 21 έως και την Παρασκευή 31-05-2024 και έως ώρας 12 μ.μ.