Ροή Ειδήσεων

Βρε το Λινάκι.. Πάλι τα κονόμησε ο Βαρθολομαίος. 100.000,00 € για τους τσίπηδες του Φαναρίου που αφού φάγανε τα σύκα τώρα τρώνε και τα συκόφυλλα (Έγγραφο)

 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξέρει πως η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χρησιμεύει κυρίως ως συμβολικό κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και ως κέντρο προσκυνήματος για τους ορθοδόξους χριστιανούς οπότε θέλει να ακτινοβολεί και εντός. Στο εσωτερικό του ναού, εκεί που έπαυσε πραξικοπηματικά τον κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο Α΄. 

Και δεν του έφτανε λοιπόν η επί πατριαρχίας Δημητρίου χορηγία του Ευεργέτη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως  αειμνήστου Παναγιώτη Αγγελόπουλου που περιελάμβανε τη συντήρηση του ναού και των κειμηλίων του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου (τουρκικά: Aya Yorgi Kilisesi) τώρα ζητάει και άλλα λες και δεν έχει.

Όπως εντοπίσαμε στο Διαύγεια, ΑΔΑ:6ΑΨ246ΝΚΟΤ-5ΥΠ (26/4/2024) αιτήθηκε την έκτακτη επιχορήγηση για την ανάληψη του έκτακτου έργου στερέωσης και συντήρησης του ξυλόγλυπτου τέμπλου του πατριαρχικού ναού Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι η οποία δαπάνη εγκρίθηκε με 100.000,00 € από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.