Ροή Ειδήσεων

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου, τους Εφημερίους του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στις εορτές της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και της επετίου του «ΟΧΙ», όπως και στην σημασία των δύο εορτών.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία παρουσία όλων των αρχών της πόλεως, της εκπροσώπου της κυβερνήσεως υφυπουργού Μαρίας Κεφαλά, του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, βουλευτών και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στα δικαιώματα του ανθρώπου ένεκα της ημέρας τονίζοντας πως: «δεν θα πρέπει να πέφτουμε διαρκώς στην παγίδα του δικαιωματισμού. Θα πρέπει να προσβλέπουμε στην παράδοση μας».

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ στα πλαίσια του δικαιωματισμού να χρησιμοποιούν την γυναίκα ως μηχανή παραγωγής παιδιών για κάποιον άλλον. Αυτό θα ήταν μια τραγική κατάληξη για την ανθρωπότητα και έτσι αυτό θα πρέπει να το βάλουμε σε μία σειρά και να προβλέψουμε τι συνέπειες μπορεί να έχει, χωρίς να καταδικάζουμε το δικαίωμα κανενός».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «η μάνα Παναγιά να είναι μάνα όλου του κόσμου και σκέπη όλων των ανθρώπων».

Τέλος να σημειωθεί ότι στην συνέχεια στο Ηρώο Μπιζανομάχων πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση.