Ροή Ειδήσεων

Ώρες παλίρροιας για τον Μητροπολίτη Χαλκίδας. Συνελήφθη αρχιμανδρίτης, άμεσος συνεργάτης του. Απείλησε με βέργα 12χρονο. Η είδηση θάφτηκε από τα εκκλησιαστικά site. Πρόκειται για τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου. Φόβοι ότι το συμβάν θα επηρεάσει την υποψηφιότητα του Ευβοιώτη επίσκοπου Ωρεών πνευματικό τέκνο και αυτός του Σεβασμιωτάτου

 

Σοκ προκαλεί στη Χαλκίδα η είδηση ότι ένας πρωτοκλασάτος ιερέας, διευθυντής ορφανοτροφείου απειλούσε με ξύλινη βέργα ένα 12χρονο αγόρι.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί ότι στα εκκλησιαστικά site η συγκεκριμένη είδηση δεν προβάλλεται και ο νοών νοείτω.

Όπως έγινε ωστόσο γνωστό από τα κοινωνικά δίκτυα ο άνδρας 38 ετών συνελήφθη για απειλή και παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας μετά από μήνυση που του έκανε ο 12χρονος από την Ολλανδία ο οποίος βρίσκεται στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι την ώρα που περιέγραφε το τι ακριβώς έγινε, δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα. 

Προφανώς ο αρχιμανδρίτης θα σκέφτηκε τη παροιμία “τη βέργα δειξ' του του παιδιού να ιδείς πως ησυχάζει” Κύριος οίδε όμως, τι προηγήθηκε;;;

Επιπλέον πώς είναι δυνατόν με τη βέργα ανά χείρας να δώσεις κίνητρο σε αυτό το παιδί να γίνει καλύτερο, αν υιοθετήσουμε αναφορές πως ήταν ζωηρό; 


Σύμφωνα με διαδικτυακές πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, τον Νοέμβριο του 2022 μετά από εισήγηση του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, η οποία έγινε δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, νέος διευθυντής του φιλανθρωπικού ιδρύματος ανέλαβε ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός.

Ο νέος διευθυντής αντικατέστησε τον Νικηφόρο Ευσταθίου, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Μητρόπολη μετά την εκλογή του στη χηρεύουσα θέση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Ο π. Νεκτάριος γεννήθηκε στην Ιστιαία  της Βορείου Ευβοίας, όπου  ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Ανδρώθηκε πνευματικά στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας, πλησίον του εκλεκτού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Δεληγιάννη και με την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιστιαίας, Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου Καπνίση.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τη λήξη των σπουδών του υπηρέτησε τη θητεία του, ως στρατιώτης Πυροβολικού σε μονάδες του Βορείου Έβρου.

Διακόνησε την Τοπική Εκκλησία ως Κατηχητής και στέλεχος των Νεανικών Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης, είναι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Το πατερικό τάλαντο» στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης Χαλκίδος. 

Ο π. Νεκτάριος εκάρη μοναχός από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στην ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στην οποία είχε ενταχθεί ως δόκιμος προ χρόνου ικανού, ενώ την επομένη ημέρα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στον κατάμεστο από κατοίκους της Ιστιαίας, αλλά και της Χαλκίδος, όπως και από πολλά παιδιά των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, στις οποίες ο π. Νεκτάριος διακονεί από το 2003 ως Υπαρχηγός, σε δύο μάλιστα περιόδους.

Στην ομιλία του κατά την μοναχική Κουρά του π. Νεκταρίου, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος περιέγραψε την «στενή και τεθλιμμενη ασκητική οδό» της μοναχικής ζωής, την οποία καλείται ν’ ακολουθήσει δια βίου ο π. Νεκτάριος, τονίζοντας ότι μάρτυς των υποσχέσεων τις οποίες έδωσε, στάθηκε ο ίδιος ο Χριστός.

Ο π. Νεκτάριος, κατά την χειροτονία του, ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι τον ευεργέτησαν, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον νέο Διάκονο και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, τον κάλεσε να ακολουθήσει το πρότυπο του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού, το όνομα του οποίου έλαβε, αφού ανήκει ο Άγιος στην χορεία των Ευβοέων Αγίων, και να αγωνιστεί για την εφαρμογή του θελήματος του Θεού στη ζωή του.

Ο νέος Διάκονος π. Νεκτάριος, με έγκριση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ θα διακονούσε έκτοτε στη Χαλκίδα, πλησίον του Μητροπολίτου.

Στις 12 Ιανουαρίου 2017, οπότε και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης και υπηρετεί ως Ιεροκήρυκας, εισηγητής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης.

Επίσης αρθρογραφεί στα περιοδικά «Μυροβλύτης» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και «Ευαγγελίστρια» του Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας.

Επιβλέπει επιπλέον την καλή λειτουργία του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδος και του Ναού της Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδας.


ΥΓ. Πάτερ να παραιτηθείς από τα "αξιώματα" και να επιστρέψεις στη μονή της μετανοίας σου.