Ροή Ειδήσεων

Τους τίναξε την "παραίτηση" στον αέρα! Ξεβράκωσε το εκκλησιαστικό κατεστημένο με δύο λέξεις το Romfea.gr: 23-8-2023 τον ρωτάγαμε και ο δεσπότης δεν ήξερε τίποτα. Ποιός έγραψε 21 Αυγούστου στο χαρτί; Θα πουν "εκ παραδρομής" και θα κλείσει η υπόθεση που ζέχνει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα. “Ιούδες και παχύδερμα τα παίρνετε οι υπόλοιποι για να μην γράφετε αλήθειες;”

 

Πριν από λίγες ημέρες το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr έκλεισε 16 χρόνια στην εκκλησιαστική ενημέρωση. 

Όλα αυτά τα 16 χρόνια σχεδόν πάντα είναι πρωτοπόρο και γνωστό στους εκκλησιαστικούς κύκλους και όχι μόνο για την ακρίβεια και αλήθεια των όσων δημοσιεύει.

Στις 23 Αυγούστου η Romfea.gr έθεσε στους αναγνώστες της ως ρητορικό ερώτημα τον αν παραιτήθηκε ή όχι ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Μέσα σε λίγες ώρες η είδηση της παραίτησης προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Θεοκλήτου, ο οποίος 
αφού αρχικά εξέφρασε την έκπληξη του, διέψευσε σε τοπικό σάιτ την είδηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως αν και όταν αποφασίσει να παραιτηθεί, τότε θα το ανακοινώσει ο ίδιος.

Βλέποντας σήμερα την επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Φλωρίνης, ήταν η δική μας σειρά να εκπλαγούμε όταν παρατηρήσαμε ότι η επιστολή παραίτησης που δόθηκε στον τύπο από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, φέρει ημερομηνία δύο ημέρες πριν το δημοσίευμα της Romfea.gr (21 Αυγούστου 2023). 

Μετά απ όλα αυτά κάθε τυχόν κακοπροαίρετος αναγνώστης μη ευρισκόμενος κοντά στην εκκλησία και μη γνωρίζοντας την φιλαλήθεια και το κύρος του Αρχιερέως θα σκεφτόταν ως μόνη εξήγηση ότι ο Σεβασμιώτατος δεν γνώριζε ούτε το περιεχόμενο ούτε την ημερομηνία σύνταξης της επιστολής.

Επομένως, θα βοηθούσε ιδιαίτερα για τη σιγή κάθε κακόπιστου η παροχή επίσημης θέσης της Ιεράς Μητροπόλεως επί των ανωτέρω..

Για την ιστορία η παραίτηση του Σεβασμιωτάτου έγινε δεκτή από την Ιερά Σύνοδο μόλις 4 ημέρες μετά...

πηγή: Αιμίλιος Πολυγένης, Romfea.gr