Ροή Ειδήσεων

Μεσσηνίας Χρυσόστομος… πιο «Σουηδός» και από τους Σουηδούς

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σάββατος είναι πτυχιούχος της Ανώτερης εκκλησιαστικής και της Θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα ως υπότροφος της Παπικής εκκλησίας σε Ρώμη και Στρασβούργο. Το έτος 1990 αναγορεύτηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Από το έτος 1995 και έπειτα, αναγορεύτηκε διδάκτορας, λέκτορας, επίκουρος καθηγητής και τακτικός καθηγητής στη θεολογική σχολή Αθηνών, ενώ το 2007 εξελέγη μητροπολίτης Μεσσηνίας και το 2014 πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Παράλληλα υπηρέτησε:

ως γραμματέας στη «Συνοδική Επιτροπή του Γραφείου Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως», 

ως γραμματέας στην «Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1998-1999),

ως Εφημέριος δε και Τακτικός Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου (1988-1995) και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από το 1995 έως της εκλογής του.

Ορίστηκε Τακτικό μέλος

της «Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων», 

της «Συνοδικής επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων» και

 της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,

του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος»,

της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στον «Επίσημο Θεολογικό Διάλογο μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» και 

της τριμελούς αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Διαρκή και στην εν Ολομελεία Επιτροπή, του Τμήματος «Πίστης και Τάξης» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ).

του «Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου», των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και του Εποπτικού Συμβουλίου Δευτεροβαθμίου Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.

…η πολιτεία του

Πρώτα υποτελής στα διατάγματα του… Καίσαρος σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα στους ναούς και μετά ζηλωτής στην εφαρμογή τους, στη συνέχεια ένθερμος εξυμνητής της δράσης των Παπικών, μετά υποστηρικτής των ανορθόδοξων προγραμμάτων των θρησκευτικών των Γαβρόγλου-Φίλη, για τα οποία η ΠΕΘ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της, και υποστηρικτής της… διαφορετικότητας, βγήκε πάλι να ταράξει τις συνειδήσεις των πιστών, αφήνοντας εύλογα ερωτήματα ποιους υπηρετεί τελικά.

Με αφορμή το κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία, ο Μητροπολίτης, μέσω σχετικής επιστολής, ξεκίνησε τις αναφορές περί σεβασμού ιερών (;) βιβλίων των Μουσουλμάνων, σεβασμό στην ετερότητα, θρησκευτική ειρήνη σε πολυπολιτισμική κοινωνία και άλλα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τελικά αν πρεσβεύει την Ορθοδοξία που υπηρετεί από θέσεως ή κάποιο άλλο μόρφωμα εν είδει οικουμενιστικής σγουρής σαλάτας.

Τον ακούμε να μιλάει για θρησκευτική ελευθερία την ώρα που «ποιεί την νήσαν» για την Εκκλησία που διώκεται στην Ουκρανία, ενώ έχει «ρίξει» και ένα Ορθόδοξο τρισάγιο για τους μουσουλμάνους και αλλόθρησκους που έχασαν τη ζωή τους στην Πύλο, προβάλλοντας τον σεβασμό στο Ισλάμ ως ένα ακόμα μονοπάτι που οδηγεί στην ιερότητα. Τι και αν χάνουν μέχρι τώρα τη ζωή τους Χριστιανοί στο βωμό του Ισλάμ, ο Μεσσηνίας απλώς τα αγνοεί και συνεχίζει την πεπατημένη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που μοιράζει κοράνια και αισθάνεται «αδελφός» με κάθε αλλόδοξο ή αλλόθρησκο, προκαλώντας συγχυτικά φαινόμενα στο Ορθόδοξο κόσμο.

Ο Κύριος σέβεται την ελεύθερη επιλογή του καθενός να Τον ακολουθήσει ή όχι, αλλά έχει τονίσει ότι: «Εγώ Ειμί η Αλήθεια», μη αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας. Ο νεωτεριστής Μητροπολίτης, όμως, χρησιμοποιώντας διάφορες σοφιστείες στο όνομα της ισότητας, ελευθερίας και αποδοχής της ετεροκανονικότητας, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πιστούς σε μονοπάτια που μόνο στην Αλήθεια δεν οδηγούν.

Και αντί να ασχοληθεί με το Ορθόδοξο πατροπαράδοτο κήρυγμα, ασχολείται με την αποδοχή των ανθρωπίνων παθών, με την κοινωνιολογία των μαζών, με την ένωση ανόμοιων θεωριών και θρησκειών, με τελικό σκοπό την πανθρησκεία του Οικουμενισμού. Και δεν περιορίζεται μόνον στα θέματα του Ισλάμ, καθώς έχει έρθει και σε ρήξη με την ΠΕΘ, ενώ χρησιμοποιεί με αδίστακτο τρόπο αναφορές Αγίων (όπως του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητή, του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς και χωρία της Αγίας Γραφής) για να στηρίξει τις ψευδείς αλήθειες του και να τις παρουσιάσει ως πατερικά εγκεκριμένες.

Δυστυχώς, από τα όσα μαρτυρούν οι πράξεις και τα λεχθέντα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για ακόμα έναν εκσυγχρονιστή του Οικουμενισμού, που στόχο έχει να μπερδέψει το ποίμνιο, παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο, έχοντας χάσει κάθε ιερό και όσιο στη συνείδηση που θα έπρεπε να έχει ως ορθοτομών ιεράρχης.

Ευχή όλων μας, ο Κύριος να περιφρουρήσει το καταταλαιπωρημένο ποίμνιό Του από τις σκοτεινές μεθοδεύσεις, και να διανοίξει εγκαίρως τους οφθαλμούς των οικουμενιστών ποιμεναρχών, που με τις καινοτομίες της Πανθρησκείας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους Πιστούς, όχι στον δρόμο της Σωτηρίας αλλά στο απόλυτο έρεβος. 

πηγή, katanixi.gr