Ροή Ειδήσεων

ΙΕΡΩΝΥΜΕ, ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ: Μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης από τους Χριστοδουλικούς πριν τις κάλπες του Οκτωβρίου η κοινή παρουσία Κερκύρας, Σερρών, Κοζάνης καί Σύρου στην Τήνο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Δευτέρα 14-8-2023 το απόγευμα, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Ναό της Ευαγγελίστριας, στην Τήνο. 

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Κοζάνης κ. Παύλου και του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Ακολούθησε η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας κατά την διάρκεια της οποίας εψάλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σήμερα 15 Αυγούστου και δη αυτή την ώρα παρουσία του Πρωθυπουργού, τελείται, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2, Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Κοζάνης κ. Παύλου και του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Μαζί τους είναι και ο άλλοτε πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου, π. Θωμάς Συνοδινός.

Το πρόγραμμα πρόκειται να συνεχιστεί ως εξής:

10.30 – Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη.

11.00 – Άφιξη της λιτανευτικής πομπής στην πλατεία Παντανάσσης-Δέηση-Εκφώνηση Πανηγυρικών.

11.55 – Επάνοδος της Αγίας Εικόνας εν πομπή στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

20.00 – Εμβατήρια από τη Φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

20.19 – Υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Παντανάσσης.

Το βράδυ της 14ης και 15ης Αυγούστου είναι γενική η φωταγώγηση και ο σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων.