Ροή Ειδήσεων

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την ιερά εικόνα της Παναγίας «Βασιλίσσης»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00΄π.μ., υποδέχθηκε την ιερά εικόνα της Παναγίας «Βασιλίσσης» (που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων Κρανέας) στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και το πρωί της Πέμπτης 31 Αυγούστου προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Μάρκου, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Αγίου.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Φανουρίου,  χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου στη θέση Πουρνόβρυση Ρεντίνης.

Το ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο ανήκει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνης.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, την Κυριακή 27 Αυγούστου, προέστη της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, το Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 7:30΄μ.μ., προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Αγίου.