Ροή Ειδήσεων

Ενώ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απειλεί την Κύπρο: Φωνές και οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το τζαμί δίπλα από τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα

Στα κατεχόμενα πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης για τη μετατροπή δωματίων, σε απόσταση αναπνοής από την ιστορική μονή του Αποστόλου Ανδρέα, σε τζαμί.

Εάν στόχος είναι η προσευχή, αυτή μπορεί να γίνει και κάτω από ένα δέντρο, λέει χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής των “Θρησκευτικών Υποθέσεων” των κατεχομένων.

«Πρέπει να υπάρχει ενσυναίσθηση. Το τέμενος Χαλά Σουλτάν είναι ιερός χώρος για τους μουσουλμάνους, το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα είναι ιερό για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Υπάρχει ένα τζαμί, με μιναρέ 500 μέτρα πριν το μοναστήρι.

Παντού υπάρχουν τζαμιά. Στην τελική αν θέλεις να προσευχηθείς, μπορείς να το κάνεις και κάτω από ένα δέντρο», λέει ο Πρώην Επικεφαλής “Θρησκευτικών Υποθέσεων” των κατεχομένων, Ahmet Yonluer.

Εάν το Εβκαφ, συνεχίζει, επιμένει να χτίσει τζαμί υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι που του ανήκουν για να το κάνει, όχι πλησίον του Αποστόλου Ανδρέα.