Ροή Ειδήσεων

Η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Νήσο Τήνο

Τελέσθηκε σήμερα στον Πανίερο Ναό της Παναγίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄, με την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τήν Γλυφάδα, το Ίλιον, το Άργος, και την Τήνο.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού.

Προ του τέλους, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο, όλους τους ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, τους εργαζομένους για τον προ ευπρεπισμό της εορτής της ημέρας, τους Ιεροψάλτας και εγκαρδίως τους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και την Αγία Εικόνα και ευχήθηκε σε όλους για τον αρξάμενο Δεκαπενταύγουστο.

Τον θείο λόγο εκήρυξε νωρίτερα ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευλογία την οποία προσφέρει ο Τίμιος Σταυρός στην ζωή και στις ψυχές των ανθρώπων, τονίσας δε ιδιαιτέρως ότι “ όσοι λέμε ότι αγαπάμε τον Χριστό, πρέπει να το αποδεικνύουμε και με τις πράξεις μας”.

Άνθη βασιλικών διενεμήθησαν στο τέλος της ακολουθίας σε όλους τους πιστούς και τους Ιερείς.

Συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν χορός ιεροψαλτών υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.