Ροή Ειδήσεων

Το Ισραήλ βοηθά το Αζερμπαϊτζάν να αντιμετωπίσει το ιρανικό drone “Shaheed-136”

Για πρώτη φορά, φαίνεται ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κινηματογράφησαν τους εαυτούς τους να εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν τα ιρανικά περιπλανώμενα πυρομαχικά Shahed-136/Герань-2, που βρίσκονται σε χρήση τόσο στις ιρανικές όσο και στις ρωσικές δυνάμεις.

Δεδομένου ότι κάθε drone αυτοκτονίας κοστίζει έως και 20.000 δολάρια το ένα, η Ρωσία αγόρασε χιλιάδες από αυτά και εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Το αμφιλεγόμενο UAV Shahed 136, παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι υψηλής τεχνολογίας, είναι φθηνό.

Το «Shahid-136» είναι ένα UAV που κατασκευάστηκε στο Ιράν, τέθηκε σε λειτουργία το 2020 και χρησιμοποιήθηκε στην Υεμένη.

Το «Shahad 136» ορίζεται επίσης ως ένα αδέσποτο πυρομαχικό με βεληνεκές 2.000 km με κεφαλή βάρους 50 κιλών.

Η εγκατάσταση εκτόξευσης διαθέτει 4-5 drones αυτοκτονίας, ανάλογα με το μοντέλο που τοποθετείτε στο στρατιωτικό όχημα.

Σημείωση: Φαίνεται ότι ο λόγος για τις ασκήσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στις οποίες προσομοιώνουν την άμυνα κατά του UAV «Shahad 136» ακολουθεί σειρά πληροφοριών που δείχνουν ότι το Ιράν παρέδωσε αυτόν τον οπλισμό στον αρμενικό στρατό όταν η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών ήταν εξαιρετικά τεταμένη.

Μια επίσκεψη τέτοια στιγμή του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας στο Αζερμπαϊτζάν υπονοείται ότι το Ισραήλ σίγουρα θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν για να αντιμετωπίσουν αυτό το ιρανικό οπλικό σύστημα σύμφωνα με την εμπειρία που έχει ήδη το Ισραήλ. Και αυτή είναι πραγματικά μεγάλη, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team