Ροή Ειδήσεων

Ιωαννίνων Μάξιμος: «Ή θα είμαστε με το Χριστό ή αλλιώς θα μας ταράζει ο διάβολος»


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 η μνήμη της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Μνημειακή Βασιλική των Ιωαννίνων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, παρουσία όλων των πολιτικών αρχών του τόπου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή των μαρτύρων και κυρίως στην Αγία Μαρίνα, την μνήμη της οποίας εορτάζουμε σήμερα.

«Κοροϊδεύουμε όταν κάνουμε τον Σταύρο μας. Άνθρωποι για την αγάπη του Χριστού έδωσαν την ζωή τους. Οι μάρτυρες είναι αναρίθμητοι, έχουμε περισσότερους απο 16 εκατομμύρια μαρτύρους οι οποίοι έλεγαν με καμάρι «εγώ είμαι στρατιώτης Χριστού». Πίσω από όλο αυτό κρύβεται ο διάβολος, ο οποίος εφθόνησε τον Θεό. Ο Θεός θέλησε να κάνει τον άνθρωπο μέτοχο της βασιλείας Του και της Θείας Χάρης. Αυτήν την πραγματικότητα μας καλεί ο Θεός να ζήσουμε, την οποία την έζησαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι οποίοι είχαν την εμπειρία του Θεού στη ζωή τους» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος πρόσθεσε: «Έρχεται η Αγία Μαρίνα σήμερα να μας πει πως αν ο διάβολος θέλει να μας πειράξει εμείς έχουμε το αυτεξούσιο της ελευθερίας, το μεγαλύτερο δώρο που έδωσε ο Θεός τον άνθρωπο. Η Αγία Μαρίνα μας λέει για να είμαστε μακριά από την αμαρτία πρέπει να είμαστε κοντά στο Χριστό, ο οποίος να είναι συνοδοιπόρος και συνεργεί στην ζωή μας. Ή θα είμαστε με το Χριστό ή αλλιώς θα μας ταράζει ο διάβολος».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Η Αγία Μαρίνα έρχεται λοιπόν στη σημερινή εποχή, η οποία αμφισβητεί το Χριστό, και μας λέει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος ζωής, γιατί η ζωή είναι ο Χριστός. Αυτός είναι ο προορισμός αδερφοί μου, να είμαστε το αλάτι της γης, αυτοί οι οποίοι έχουν το φως το Χριστού».