Ροή Ειδήσεων

ΕΝΤΟΝΕΣ ΦΗΜΕΣ: Ο Ζελένσκι και ο Βαρθολομαίος αποφάσισαν την τύχη της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου..! Σταυροπήγιο του Φαναρίου;;;

Ο Vadim Novinsky τ. βουλευτής Ουκρανίας επιβεβαιώνει το deal μεταφοράς της Λαύρας Κιέβου-Pechersk (ουκρανικά: Києво-Печерська лавра, ρωσικά: Киeво-Печерская лавра) σε ξένη δικαιοδοσία:


«Η ευθύνη για ό,τι συμβαίνει ανήκει πρωτίστως στην ανώτατη ηγεσία της χώρας και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος θέλει να πάρει τη Λαύρα ως σταυροπηγιακό μοναστήρι. Δηλαδή, σχεδιάζεται να εγκατασταθεί ξένη δικαιοδοσία στη Λαύρα και οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες. Το θέμα αυτό έχει ήδη εξεταστεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Είναι τυχαίο που η εντατικοποίηση της κατάληψη της Λαύρας ξεκίνησε την παραμονή της συνάντησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο;».

Ο Ζελένσκι και ο Βαρθολομαίος τα είπαν στην Κωνσταντινούπολη έχοντας στην ατζέντα μυστική διπλωματία για την τύχη της Λαύρας Σπηλαίων.. Δεν ανακοίνωσαν τίποτα .. κι αυτό είναι ανησυχητικό.

Την προηγούμενη ημέρα ανεξάρτητοι παρατηρητές είχαν προβλέψει: το κύριο θέμα των συνομιλιών θα είναι η τύχη της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Ο Ζελένσκι είναι έτοιμος να τη μεταφέρει στην άμεση υποταγή του Βαρθολομαίου. Βίαιη υπαγωγή μετά από έξωση των 200 και πλέον μοναχών. Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας κατέλαβαν τις τελευταίες μέρες κτίρια του μοναστηριού. Οι ιερείς και οι μοναχοί έρχονται αντιμέτωποι με μια επιλογή: μεταφορά στο OCU ή εξορία. Ήδη η Λευκορωσία έχει προσφερθεί να τους παράσχει φιλοξενία.. Ντροπή, ο Πριγκόζιν είναι;

Στο μεταξύ ο ηγούμενος της Λαύρας έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βαχιόλι σαν κοινός κατάδικος.


Σημειώνεται πως ήταν Ιούλιος (του 2021)  όταν υπεγράφη ανάλογη συμφωνία ανάμεσα στις Ουκρανικές αρχές και στον Επίσκοπο Κομάνων Μιχαήλ Ανίσενκο, Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, για την χρήση του ιστορικού ναού του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο για την τέλεση λειτουργιών της Αποστολής «Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία». 


«Μπορεί να γίνει εκείνο το μέρος όπου θα βελτιωθούν οι σχέσεις της Ουκρανικής Εκκλησίας με την παγκόσμια ορθοδοξία. Είναι μεγάλη τιμή για την Ουκρανία η λειτουργία του Σταυροπηγίου και το γεγονός αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνονται οι αρχές της Ουκρανίας, αν λάβουμε υπόψη τη χθεσινή συμφωνία που υπεγράφη και την σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε προηγηθεί» σχολίαζε στο Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας ο Aλεξάντeρ Εφρέμενκο υποδιάκονος του  Εξάρχου του Φαναρίου Μιχαήλ και κληρικός της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο, ο οποίος στις 25 Μαΐου 2022 στον αυτοκινητόδρομο της Οδησσού στην περιοχή Glevakha, έπεσε με αυτοκίνητο σε οδόφραγμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα, αναφέρει το τηλεγραφικό   κανάλι Churcher.
Στο  βίντεο  από τη σκηνή, οι παρευρισκόμενοι υποστηρίζουν ότι ο Εφρεμένκο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, γεγονός που διέψευσε ο υποδιάκονος.