Ροή Ειδήσεων

Φτιάχνει προφίλ! Ο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στην Κεντρική Επιτροπή του Π.Σ.Ε. ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κακόγουστη επίδειξη και ικανοποίηση μωροφιλόδοξων αρχιεπισκοπικών συμπλεγμάτων...

Υπερπροσπάθεια καταβάλει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ να ανελιχθεί στην εκκλησιαστική ηγεσία, επιβεβαιώνοντας το «ὁ μισθωτός ποιμήν οὐκ ἐστί ποιμήν» (Ἰω. Ι´, 12).

Στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου στην πόλη της Γενεύης από τις 21 – 28 Ιουνίου 2023, παρέστη ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου και του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Ο κ. Γαβριήλ εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Θεμάτων (Public Issues Committee). 

Η επιτροπή αυτή λαμβάνει αποφάσεις όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η τεχνητή νοημοσύνη, η κλιματική αλλαγή, η δικαιοσύνη και η ειρήνη στην Μέση Ανατολή, η γενοκτονία των Συριο-Αρμενιών κ.ά.

Τοποθετήθηκε λοιπόν σε μία καίρια θέση ένα πρόσωπο χωρίς αναστολές και φραγμούς στα εκκλησιαστικά ζητήματα. καθώς θυμόμαστε ότι σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, την παραμονή της εορτής (3/12/2022), είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κατά την μεταβολή των τιμίων δώρων κατέρχεται ο Χριστός με αγγελικές δυνάμεις. Δεν κατέρχεται ο Χριστός. Εμείς ανεβαίνουμε».

Αντιδράσεις ακόμη προκάλεσε η θέση του ότι «τα Θρησκευτικά δεν έχουν χαρακτήρα να σας μάθουν για Τον Χριστό. Έχουν χαρακτήρα και στόχο να μάθετε την έννοια των θρησκειών».

Εκκλησιαστικοί κύκλοι επίσης υιοθετούν πως θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο, για τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας.

Από τα παραδείγματα φαίνεται ότι όλη η διάθεσή του να διαπραγματευτεί και να αλλοιώσει την παράδοση της Εκκλησίας, επιβραβεύεται από τους υψηλά ιστάμενους, λαμβάνοντας θέσεις εξουσίας στην εκκλησιαστική ηγεσία. 

Η αναγνώρισή του από έναν οικουμενιστικό οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας, ίσως προμηνύει πως ο κ.Γαβριήλ θα διεκδικήσει κάτι ανάλογο και σπουδαίο και εν Ελλάδι, προσεγγίζοντας δηλαδή τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Το βέβαιο είναι πως ακόμη και αν ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας έχει την εύνοια Βαρθολομαίου και Ιερωνύμου, δεν έχει τη συμπάθεια του ποιμνίου που διψά να ποιμανθεί από έναν αληθινά ορθόδοξο, παραδοσιακό ποιμένα. 

Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστούν οι προβατόσχημοι λύκοι, οι οποίοι τάχα μάχονται υπέρ της Ορθοδοξίας, τον παραθέτει ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος: «Πας ο λέγων, φησί, παρά τα διατεταγμένα, καν αξιόπιστος ή, καν νηστεύη, καν σημεία ποιεί, καν προφητεύη, λύκος σοι φαινέσθω εν προβάτου δορά, προβάτων φθοράν κατεργαζόμενος. Και τι δει πολλά λέγειν, άπαντες οι της Εκκλησίας διδάσκαλοι, πάσαι αι σύνοδοι, πάσαι αι θεία γραφαί φεύγειν τους ετερόφρονας παραινούσι, και της αυτών κοινωνίας διίστασθαι». (Ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Θεοφόρος P.G. 5, 912)

πηγή, katanixi.gr