Ροή Ειδήσεων

Πρώτος επίσημος εορτασμός - Μνημόσυνο, για τον όσιο Παΐσιο, 12-7-2015

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ήταν ο πρώτος επίσημος εορτασμός του Οσίου Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου, μετά την αγιοκατάταξη του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Στις λατρευτικές ακολουθίες προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετά από επίσημη πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

Ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να συνδεόντουσαν με μακροχρόνια πνευματική σχέση, για την οποία ο Πατριάρχης μιλούσε συχνά.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Άγιον Όρος αμέσως μετά την εκλογή και ενθρόνιση του.

Τότε ο Άγιος Παϊσιος φέρεται δήμοσια έκανε την εξής μαρτυρία: «Ο Θεός μας έδωσε αυτά τα δύσκολα χρόνια τον καλύτερο Πατριάρχη» !!!

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον μοναχό Παϊσιο Αγιορείτη, ο οποίος εορτάζει την ημέρα της κοιμήσεως του 12 Ιουλίου.