Ροή Ειδήσεων

O “βρυκόλακας” Πάπας ξαναβγήκε από τον “τάφο” του. Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Ο πρόεδρος του DECR μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Πάπα από τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. 

Το απόγευμα ο Μητροπολίτης Αντώνιος έγινε δεκτός και από τον Υπουργό Εξωτερικών, Καρδινάλιο Pietro Parolin.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, «ο Μητροπολίτης Αντώνιος χαιρέτησε τον Υπουργό Εξωτερικών εκ μέρους του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου. Με τη σειρά του, ο Καρδινάλιος Parolin μοιράστηκε τις αναμνήσεις από τη συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνομιλίας, που διεξήχθη σε ζεστό κλίμα, τα μέρη συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων θεμάτων στις διμερείς σχέσεις».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε πάρει εξιτήριο το πρωί από την Πολυκλινική Gemelli της Ρώμης όπου νοσηλευόταν για δέκα ημέρες. 

Ο Ποντίφικας υποβλήθηκε σε λαπαροτομή και πλαστική χειρουργική επέμβαση στο κοιλιακό τοίχωμα με προσθετικά. Ο Sergio Alfieri, ο χειρουργός που χειρούργησε τον Πάπα Φραγκίσκο πριν από δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης, είπε απαντώντας στους δημοσιογράφους που περίμεναν την παραίτηση του Πάπα από το νοσοκομείο: «Ο Πάπας είναι καλά». Στη συνέχεια ο γιατρός πρόσθεσε: «Πρέπει να συνέλθει όπως όλοι. Θα πάει να αναρρώσει στη Σάντα Μάρτα αλλά έχει ήδη ξαναρχίσει τη δουλειά».

Σε δημοσιογράφους που ρώτησαν για την κατάσταση της υγείας του, ο Φραγκίσκος -βγαίνοντας από το νοσοκομείο- απάντησε: "Πώς είμαι; Ακόμα ζωντανός". Στη συνέχεια ο Ποντίφικας εξέφρασε «λύπη» για το ναυάγιο μεταναστών στο Αιγαίο. 

Στη συνέχεια ο Άγιος Πατέρας μετέβη στη Santa Maria Maggiore, όπου σταμάτησε προσευχόμενος μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, Salus Populi Romani. Φεύγοντας από τη βασιλική, ο Φραγκίσκος βρήκε ένα μικρό πλήθος πιστών και τουριστών να τον χαιρετήσουν και να τον χειροκροτήσουν. Ο Ποντίφικας ανταπέδωσε με ένα χαμόγελο.