Ροή Ειδήσεων

Σαν κακομαθημένος συμπλεγματικός παραλής. Αντί να θρηνεί να αγάλλεται, που τον βρίσκεις που τον χάνεις όλο βόλτες με αεροπλάνο. Η ανασφάλεια του έχει χτυπήσει κόκκινο


Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος αναχώρησε την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, από την έδρα του, για το Ταλίν της Εσθονίας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της ηγεσίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, προκειμένου να πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία στη Γενική Συνέλευσή του, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της εχθές και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου 2023.

Ο Παναγιώτατος απευθύνθηκε στη Γενική Συνέλευση σήμερα Κυριακή, 18 Ιουνίου, με θέμα : “What are our Ecumenical tasks in future Europe;”.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου. 

Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή 23 Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Βόλο,θα γίνει η επίσημη υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης για να κηρύξει την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας, εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.