Πανηγύρισε ο Ιστορικός Ναός των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας
Με την παρουσία πλήθους πιστών από την πόλη της Καλαμάτας τελέσθηκαν κατά το τριήμερο 28-29-30 Ιουνίου ε.ε. οι πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις, επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων, στον Ιστορικό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στο κέντρο της Καλαμάτας, ο οποίος αποτελεί το σύμβολο της Ελευθερίας του Γένους, αφού από αυτόν τον Ναό ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.
Απουσιάζοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στα «ΚΘ’ Παύλεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, στις Ιερές Ακολουθίες προέστησαν:
α) κατά τον εσπερινό της Τετάρτης 28 ης Ιουνίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεόφυτος Σαχλάς, εφημέριος της Τ.Κ. Αμφείας,
β) κατά την Θεία Λειτουργία της Πέμπτης 29 ης Ιουνίου ε.ε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Αρώνης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αναστάσεως Καλαμάτας,
γ) κατά τον εσπερινό της Πέμπτης 29 ης Ιουνίου ε.ε. ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας και
δ) κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της 30ης Ιουνίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ενώ καθ’ όλο το εορταστικό τριήμερο τους ψαλμούς απέδωσε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό την διεύθυνση του κ. Κων/νου Σιάχου.
Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των Δώδεκα Αποστόλων και στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του καθενός. Τόνισε πως “Εκείνο που μας προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Χριστός δεν αναζήτησε τους Αποστόλους στους κύκλους επιφανών προσώπων της εποχής, ούτε σε πολιτικά ισχυρά πρόσωπα, ούτε σε “ευσεβείς” και “θεοσεβούμενους”, αλλά στους ανθρώπους που είχαν μάθει να ζουν στη θάλασσα, με προσανατολισμό τους τον απέραντο, τον ελεύθερο ορίζοντά της, κι όχι περιορισμένοι σε στεγανά και περιχαρακώσεις. Διότι αυτοί οι οποίοι έμελλε να εργαστούν μαζί Του στο έργο της αναγέννησης του κόσμου, έπρεπε να έχουν πνεύμα ελεύθερο και μυαλό ανοικτό”.