Ροή Ειδήσεων

Στο Νιχώρι του Βοσπόρου, στα μέρη του Αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου Σίσκου και του Λάκη Βίγκα, ο όμιλος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, η Κοινότητά μας δέχθηκε με πολλή χαρά τους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, με επικεφαλής τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη και Καθηγητή κ. Βαρθολομαίο Μερκάντο, στα πλαίσια της επισκέψεώς τους στην Κωνσταντινούπολη, όπου η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενός μας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, υποδέχθηκε και ξενάγησε την ομάδα των αποφοίτων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. 

Παρευρέθηκαν η κα Παρασκευή-Ρέα Καλφάογλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αγίου Νικολάου, και Μέλη της Επιτροπής. Η Πρόεδρός μας, επίσης με θερμά λόγια καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους.

Στην Κοινοτική αίθουσα παρετέθη δείπνο, με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος NIKO-TEINI, που παρουσίασε τοπικά παραδοσιακά τραγούδια.

Στο τέλος ο επικεφαλής των φιλοξενουμένων μας, ευχαρίστησε όλα τα Μέλη της Κοινότητάς μας για την ζεστή ατμόσφαιρα, την αγάπη τους και το τόσο όμορφο και πλούσιο κέρασμα.

Το πρόγραμμα αυτό των προσκυνηματικών επισκέψεων είναι ετήσιο και ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, τη διοργάνωση του οποίου είχε ο σημερινός Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας όντας ακόμα Αρχιμανδρίτης. Εκ μέρους του Πατριαρχείου τους εξ’ Αμερικής επισκέπτες συνοδεύει ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιερώνυμος.


Το Ελληνικό Κολλέγιο και η Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη πραγματοποίησαν την 81η Τελετή Αποφοιτήσεως το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.


Μετά την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους τόσο του Κολλεγίου όσο και της Θεολογικής Σχολής και προ της τελικής προσευχής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στους αποφοίτους, με την πατρική προτροπή να χτίσουν στα θεμέλια που έλαβαν από την εκπαίδευσή τους και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται διανοητικά και πνευματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Ορθόδοξης Θεολογίας στο Δυτικό ημισφαίριο και μια Σχολή η οποία αποτελεί κόσμημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού (αγγλ. Holy Cross Greek Orthodox School of Theology) ιδρύθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα το 1937 στο Κονέκτικατ.

Το 1946 μεταφέρθηκε στη Μασαχουσέτη. Το 1966 αναδιοργανώθηκε σε σχολή τετραετούς φοιτήσεως για απόκτηση πτυχίου Θεολογίας• επίσης προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Το κτιριακό του συγκρότημα βρίσκεται έξω από τη Βοστώνη, σε μία έκταση 240 στρεμμάτων (πρώην κτήμα Γουέλντ) στο Μπρουκλάιν, για πολλά χρόνια στο παρελθόν προπονητικό κέντρο των Μπόστον Σέλτικς.

Πηγές: fosfanariou.gr , orthodoxianewsagency.gr