Ροή Ειδήσεων

Το παίζει και Πάπας το άρρωστο ραμολί: Εισήχθη στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις ΠΑΛΙ ο Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης για σειρά ιατρικών εξετάσεων, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ANSA ο Ποντίφικας βρίσκεται στο Κέντρο Ιατρικής της Γήρανσης στην πανεπιστημιακή πολυκλινική του νοσοκομείου Τζεμέλι της Ρώμης.

Νωρίτερα φέτος, ο Πάπας , 86 ετών, πέρασε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο με λοίμωξη στους πνεύμονες στα τέλη Μαρτίου και τον περασμένο μήνα χρειάστηκε να λείψει λόγω πυρετού.

Το Βατικανό δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τον ακριβή λόγο της επίσκεψής του.

Το Σαββατοκύριακο έκανε μια μεσημεριανή προσευχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος συμπλήρωσε τα 10 χρόνια του ως ποντίφικας τον Μάρτιο, υπέφερε από διάφορες ασθένειες τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2021 αφαιρέθηκε μέρος του παχέος εντέρου του σε μια επέμβαση που στόχευε στην αντιμετώπιση μιας επώδυνης πάθησης του εντέρου.

Του λείπει επίσης μέρος ενός πνεύμονα, τον οποίο είχε αφαιρέσει όταν ήταν νεαρός στην Αργεντινή.

Το Βατικανό ανακοίνωσε σχέδια το Σάββατο για τον Φραγκίσκο περί μετάβασης του στη Μογγολία στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά την επίσκεψή του στη χώρα, πρόκειται να επισκεφθεί μια μικροσκοπική χριστιανική κοινότητα ως μέρος του στόχου του να επισκεφθεί Καθολικούς στην περιφέρεια της εμβέλειας της εκκλησίας.

Στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Aid To The Church In Need, δείχνουν ότι η Μογγολία είναι μόλις 2% χριστιανή.

Πριν από αυτό πρόκειται να επισκεφθεί την Πορτογαλία στις αρχές Αυγούστου, όπου θα παραστεί στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα και θα επισκεφθεί το Ιερό της Φατίμα.