Ροή Ειδήσεων

Διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη του Κηφισίας Κύριλλου στην Τήνο

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθὠνος κ. Κύριλλος ο οποίος βρέθηκε στην Ιερά νήσο στις 12 και 13 Ιουνίου επικεφαλής ιερἐων και ευλαβών προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο υπεδέχθη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Ο Μητροπολίτης εκήρυξε τον θείον λόγον αναφερόμενος στη σημασία του ιερού προσκυνήματος κἀνοντας μια σὐντομη αναδρομἠ ιστορικἀ στην ανεύρεση της αγίας εικὀνας, ενὠ μἰλησε για τον σημαντικὀ ρὀλο που ἐχει η Υπεραγἰα Θεοτὀκος στην Ορθὀδοξο πἰστη αλλἀ και στον Χριστιανισμὀ γενικὀτερα.

Τἐλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα προς το πρόσωπό του και την ευλογία να ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου και τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία του στο ιερό νησί.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και ευλαβείς Χριστιανοί προσκυνητές και Τήνιοι.