Ροή Ειδήσεων

Πρακτορικό θρίλερ 007: Μυστική συνάντηση στελεχών της Μοσάντ και της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών Aise κατέληξε σε τραγωδία. 4 νεκροί και 5 τραυματίες!!

 

Βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, 28 Μαΐου 2023. Στη λίμνη Lago Maggiore, έγινε μυστική συνάντηση μεταξύ της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών και της Μοσάντ: 4 άτομα πνίγηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν όταν ανατράπηκε τουριστικό σκάφος με περίπου 25 άτομα. Μεταξύ των νεκρών ήταν 2 πράκτορες της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών και ένας της ισραηλινής Μοσάντ, ενώ το 4ο θύμα ήταν Ρωσίδα υπήκοος, η 50χρονη Anya Bozhkova σύντροφος του καπετάνιου του σκάφους (captain Claudio Carminati, 60 ετών).

Η εβραϊκή εφημερίδα “Maariv” επιβεβαίωσε – το απόγευμα της Τρίτης – ότι στο σκάφος επέβαινε ομάδα πρακτόρων πληροφοριών από την Ιταλία και τη Μοσάντ. 

Οι επιζώντες πράκτορες της Μοσάντ έφυγαν από την Ιταλία με στρατιωτική πτήση εσπευσμένα το πρωί της Τρίτης, αφήνοντας πίσω τα νοικιασμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στο ταξίδι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ιταλοί και Ισραηλινοί αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών συμμετείχαν σε μυστικές συναντήσεις στην περιοχή της Λομβαρδίας, κατά τις οποίες αντάλλαξαν εμπιστευτικές πληροφορίες και έγγραφα. 

Λόγω της διάρκειας των συναντήσεων, οι Ισραηλινοί καθυστέρησαν στην πτήση τους και αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους και να περάσουν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Φαίνεται ότι ένας από τους αξιωματικούς που ήταν παρών στις συναντήσεις γνώριζε τον καπετάνιο και του πρότεινε να πλεύσει με το γιοτ στη λίμνη για να γιορτάσει τα γενέθλια ενός άλλου αξιωματούχου των πληροφοριών. Ο καπετάνιος δέχθηκε, αγνοώντας τις προειδοποιητικές προγνώσεις καιρού.

Ενώ το περιστατικό φαίνονταν σαν ένα ατύχημα ρουτίνας, η ασάφεια γύρω από την ταυτότητα του «ισραηλινού» θύματος και τα γεγονότα που ακολούθησαν την ανατροπή του τουριστικού σκάφους 16 μέτρων δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά και μυστήριο… 

Ο Yossi Melman, ειδικός των πληροφοριών στη εφημερίδα Haaretz, είπε ότι αυτό που συνέβη αφορά μια «μυστηριώδη υπόθεση», σημειώνοντας ότι ένα ισραηλινό αεροπλάνο απογειώθηκε από το Τελ Αβίβ με προορισμό το Μιλάνο για να παραλάβει και να επαναπατρίσει 10 πράκτορες της Μοσάντ μετά το ατύχημα στη λίμνη. 

Η “La Repubblica” ανέφερε ότι στο γιοτ επέβαιναν 25 πράκτορες της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών και της Μοσάντ, – στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης – και επιβεβαίωσε ότι 10 πράκτορες πληροφοριών της Μοσάντ που συμμετείχαν στη συνάντηση, έφυγαν από την Ιταλία με στρατιωτικό αεροπλάνο της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας –ένα Bombardier Global Express.

Η εφημερίδα τόνισε ότι μετά το δυστύχημα με το τουριστικό σκάφος, πράκτορες της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών απομακρύνθηκαν γρήγορα τα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου μέσω μιας μυστικής επιχείρησης, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους.

Σύμφωνα πάλι, με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Maariv, οι αξιωματικοί της Μοσάντ που επέβαιναν στο τουριστικό σκάφος που βυθίστηκε στη λίμνη Ματζόρε της Ιταλίας, δεν σχεδίασαν εκ των προτέρων την κρουαζιέρα, αλλά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την τελευταία στιγμή, μετά τη συνάντηση που είχαν. 

Λόγω της καταιγίδας, το τουριστικό σκάφος εγκλωβίστηκε σε πολύ δυνατούς ανέμους κάτω από ένα μεγάλο σύννεφο , που έκανε το πλοίο να ανατραπεί σε δευτερόλεπτα να πνιγούν 4 επιβάτες , ενώ οι υπόλοιποι κολύμπησαν προς τις όχθες της λίμνης που ήταν περίπου 150 μέτρα μακριά..

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica έγραψε: «Οι 18 από τους 20 επιζώντες ήταν πράκτορες πληροφοριών, είτε στο παρόν είτε στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι οι Ιταλοί απομακρύνθηκαν επίσης γρήγορα από τα επείγοντα και τα ξενοδοχεία «για να μην αφήσουν ίχνη». 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός 50χρονου Ισραηλινού πολίτη αναφέροντας οτι η οικογένειά του έχει ενημερωθεί.

Το θύμα κατονομάστηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ως ο 50χρονος Erez Shimon, αν και η ταυτότητά του δεν έχει ανακοινωθεί από τις ισραηλινές αρχές. Ο Ιταλός από την υπηρεσία της Aise ονομάζεται Claudio Alonzi και νεκρή επίσης είναι η Tiziana Barnobi.

Την Τρίτη, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να ανυψώσουν το ναυάγιο από τα πυθμένα της λίμνης, σε βάθος 16 μέτρων, στην επιφάνεια του νερού χρησιμοποιώντας φουσκωτά βοηθήματα.

Εν τω μεταξύ, το σκάφος έχει ρυμουλκηθεί στην ακτή και εξετάζεται. Οι αρχές θα εξετάσουν ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρότυπα και οι κανονισμοί ασφαλείας.

Τέσσερις μέρες μετά το δράμα, τα ιταλικά και τα ισραηλινά ΜΜΕ εξακολουθούν να αμφισβητούν το ατύχημα.

Σύμφωνα με τελευταίες ανεπιβεβαίωτες διαρροές από ανεξάρτητες πηγές ένα από τα θέματα της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών για στόχευση Ρώσων πλουσίων που διαμένων στην Ιταλία..Κάποιοι πήραν τα μυστικά μαζί τους …από τέτοιες υποθέσεις την αλήθεια δεν την μαθαίνεις ποτέ.

Η Lago Maggiore, κυριολεκτικά «μεγάλη λίμνη») είναι λίμνη που βρίσκεται στις νότιες Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας.

Πηγή, dimpenews.com και Διαδίκτυο!