Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης για δήλωση Αρχιεπισκόπου: ''Αυτονόητη! Να την λάβουν σοβαρά υπόψιν''

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαϊου 2023 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρ. Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Άγιον Όρος, τονίζοντας ότι ήταν κάτι προγραμματισμένο εδώ και καιρό.

"Θα πάω Άγιο Όρος. Ήταν κάτι το οποίο ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό. Θυμάμαι είχα πάει για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος το 1986, με είχε πάρει ο πατέρας μου και είχα πάει με κάποιους φίλους μου τότε. Θα κάνω το ίδιο και εγώ με τον γιο μου, ο οποίος δεν έχει πάει. Οπότε θα περάσουμε Κυριακή και Δευτέρα, είναι και του Αγίου Πνεύματος, δεν προσφέρεται εξάλλου και πολύ για πολιτική δραστηριότητα" - τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση του κ. Χασαπόπουλου για την πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ως εξής:

"Αυτονόητη. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να το λάβουν υπόψιν, μια δήλωση που πρέπει να τη λάβουν υπόψιν πάρα πολύ στα σοβαρά.

Γιατί εδώ θέλω να ξανατονίσω, μιας και μου δίνετε αυτή την ευκαιρία, επειδή βλέπω ότι υπάρχουν κόμματα και κομματίδια τα οποία μπορεί να τοποθετούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Να κάνω δυο επισημάνσεις γι’ αυτό:

Πρώτον, ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια και η κυβέρνηση αυτή υπερασπίστηκε την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και ενίσχυσε της θέση της Ελλάδος. Ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας. Άρα κάποιος ο οποίος έχει πατριωτικές ευαισθησίες, πιστεύω ότι αισθάνεται άνετα με τη Νέα Δημοκρατία.

Και το δεύτερο, να επαναλάβω αυτό το οποίο είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι «η εκκλησία έμενε, μένει και πρέπει να μένει» -και έτσι πρέπει να γίνει- «τελείως μακριά από την όποια κομματική αντιπαράθεση». Και είναι αδιανόητο να υπάρχουν κόμματα τα οποία να προβάλλουν ότι έχουν την προτίμηση ή την στήριξη ή της εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων."