Ροή Ειδήσεων

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Δεν υπήρξε ποτέ και ούτε βεβαίως θα υπάρξει "ιερός πόλεμος"»

 

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα, χοροστάτησε την Τετάρτη, 24 Μαΐου κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποτηρά – Αντιφωνητή Φαναρίου.

Στην ομιλία του, ο Παναγιώτατος, αναφερόμενος στην εορτή κατά την οποία εψάλη για τελευταία φορά εφέτος το «Χριστός Ανέστη», επισήμανε ότι η πίστη μας στο σωτηριώδες γεγονός της Αναστάσεως «παραμένει πάντοτε ζώσα καθ᾽ όλον το έτος και όλην την διάρκειαν της ζωής μας. Εν τω Αναστάντι Κυρίω και Σωτήρι ημών ‘ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν’». 

Στη συνέχεια είπε:«Γύρω από τη μεγάλη εορτή του Πάσχα στρέφονται όλες οι εκκλησιαστικές εορτές, κινητές και ακίνητες. Η Ανάστασις είναι η πηγή και ο προορισμός του πνευματικού μας βίου, η αφετηρία και η κατάληξις της εν Χριστώ ζωής μας. Ο Κύριός μας με τον θάνατο και την εκ νεκρών έγερσίν Του έδωσε ζωή ακόμη και σε εκείνους που ευρίσκοντο εν τοις μνήμασι, στους νεκρούς. Ζωοποιεί και τον καθένα από εμάς και περιμένει την προσωπική μας απάντησι στην θείαν κλήσιν Του να συναναστηθούμε μαζί Του εν τη βασιλεία Του.

Ας ζούμε, λοιπόν, ως τέκνα του Αναστάντος Λυτρωτού μας, ας περιπατούμε ως τέκνα φωτός, «μη ως άσοφοι, αλλ᾽ ως σοφοί», και ας είμαστε πλήρεις ακτινοβολίας και αγάπης προς όλους! Ας πάρουμε στο χέρι μας την αναμμένη από το ανέσπερο και άγιο φως της Αναστάσεώς Του λαμπάδα μας όχι μόνο για να φωτίσουμε τον δικό μας δρόμο, αλλά και για να μεταλαμπαδεύσουμε το φως αυτό εις τους καθημένους εν σκότει και σκιά θανάτου».