Ροή Ειδήσεων

Η Τίμια Κάρα του Οσίου Δαυίδ στα Λεχαινά

Με βαθιά συγκίνηση και ευλάβεια αναμένει η Ηλεία την Τίμια Κάρα του Οσίου Δαυίδ.

Ο Εφημέριος του Ναού, π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος, μίλησε στη δημοσιογράφου του IliaPress Μαρία Δημητρακοπούλου για την πρωτοβουλία αυτή, εξιστορώντας τη συγκινητική ιστορία που στάθηκε η αφορμή να φτάσει στον τόπο μας η Τίμια Κάρα του Οσίου συνοδευόμενη από τον καθηγούμενο της Μονής, π. Γαβριήλ.

Πριν από λίγο καιρό, ο Άγιος έκανε το θαύμα Του σε έναν κάτοικο των Λεχαινών.

Ο π. Θεόδωρος ταξίδεψε μέχρι τη Μονή, στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας, συναντήθηκε με τον Άγιο Γέροντα, όπως μας χαρακτήρισε τον καθηγούμενο της Μονής, και μετά από την έγκριση των Μητροπολιτών Ηλείας κκ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και Χαλκίδος κκ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ αποφασίστηκε η Τίμια Κάρα του Οσίου να μεταφερθεί στις 13 Μαΐου στα Λεχαινά και να παραμείνει για τρεις μέρες, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Λεχαινά. σκορπώντας ευλογία σε όλους μας.

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ για 39 ολόκληρα χρόνια μόνασε και υπήρξε καθηγούμενος ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ένας από τους Αγίους του αιώνα μας.

Το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 18.30 το απόγευμα, ο Δεσπότης μας κκ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με πλήθος κληρικών, τις Αρχές του τόπου και πιστούς θα υποδεχθεί την τίμια Κάρα του Οσίου στο Δημαρχείο Λεχαινών.

Η Φιλαρμονική "Ορφεύς" των Λεχαινών και ο Εθιμοτυπικός Σύλλογος Λεχαινών, με παραδοσιακές στολές, θα συνοδεύσουν την Iερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας μέχρι την Εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου θα ψαλεί Δοξολογία και Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 7 το πρωί, θα τελεσθεί Ακολουθία του Όρθρου και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 19.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα τελεσθεί Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος. Στις 22.00 το βράδυ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Όσιο Δαυίδ. Στις 18.00 το απόγευμα, θα τελεστεί η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου επί της Τιμίας Κάρας.

Την Τρίτη 16 Μαΐου το πρωί, η Τίμια Κάρα θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι του Οσίου.

Από την ώρα που η Τίμια Κάρα θα εναποτεθεί στον Ναό, η Εκκλησία θα παραμένει ανοιχτή από τις 7 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ για όλους μας όσοι θέλουμε να Την προσκυνήσουμε.

Είναι η πρώτη φορά που η Τίμια Κάρα του Οσίου Δαυίδ μεταφέρεται στην Ηλεία, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άγιος θαυματουργεί στον τόπο μας.