Ροή Ειδήσεων

Συγχωροχάρτι Δένδια: Με τις πλάτες του ΥΠΕΞ «αγνός» και «τίμιος» ο μορφονιός Μέγας Αρχιμανδρίτης του Βαρθολομαίου;

Αποδημητικά πουλιά της Μεσογείου τα χελιδόνια που δεν τους αρέσει να χαλάνε τις φωλιές τους και να την  ξανακτίζουν από την αρχή πετούσαν ανήσυχα σήμερα το πρωί πάνω από το Φανάρι και τελικά  συγκεντρώθηκαν σε τηλεγραφικά σύρματα για την άμεση μεταφορά μηνυμάτων πρός Αθήνας με αποδέκτες συστημικά εκκλησιαστικά site!!!

Απόδειξη της χρησιμότητας τους είναι το νέο που έφτασε από σπόντα και σε εμάς ότι δηλαδή το ΣαββατοΚύριακο ανάμεσα στίς Ακροάσεις του Πατριάρχου Βαρθολομαίου (22-23 Απριλίου 2023) εκτός όσων γιατρών αποκαλύψαμε στο δικό μας ερευνητικό ρεπορτάζ ήταν και η  Ευγεν. κ. Γαλάτεια Αλεξάκη, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος!!!

Να έχει σχέση η εμφάνισή της εκεί με την φερόμενη παραβατική συμπεριφορά του μορφονιού Μέγα Αρχιμανδρίτη που επισκεπτόμενος ένα από τα παλιατζίδικα των αναμνήσεων της Πόλης (από αφηρημάδα όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) έβαλε στην τσέπη του ένα ρολόι αντίκα οπότε εύλογα έχει μπερδέματα το παλικάρι με την τουρκική δικαιοσύνη; 

Ως γνωστόν η φερόμενη ως κλοπή που και εμείς μεταδώσαμε σαν είδηση, διαδραματίστηκε όταν ο Παναγιώτατος ήταν στην πατρίδα του την Ίμβρο τις ημέρες της εφετινής Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα οπότε δεν μπορούσε να συντονίσει τις όποιες ενέργειες για να αποσιωπηθεί ο δημόσιος εξευτελισμός και η διαπόμπευση του Αρχιμανδρίτη και του Πατριαρχείου στον Τουρκικό Τύπο και στο Ιντερνέτ με προβολή σχετικού βίντεο.

Τότε, κληρικοί που εποφθαλμιούν για προσωπικό όφελος τον πατριαρχικό θρόνο και κάνουν τον ανύστακτο φίλο στον Πατριάρχη "κάρφωσαν" τον κ. Βαρθολομαίο πως  στεναχωρήθηκε περισσότερο γιατί από το 2019 ο φιλόδοξος ζεν πρεμιέ Αρχιμανδρίτης της Πατριαρχικής Αυλής τυγχάνει της απόλυτης προστασίας του.

Στον απόηχο του σκανδάλου τα τελευταία εικοσιτετράωρα φήμες αντί να κοπάσουν, αναζωπυρώθηκαν εκ των έσω (Φανάρι) και λένε πως ο Παναγιώτατος εμπιστευτικά μίλησε εν πρώτοις για την περίπτωση του Μέγα Αρχιμανδρίτη στον υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια κατά την επίσκεψη του στην Ίμβρο την Μ. Παρασκευή (14/4/2023) και πως η ποινή της αργίας στην οποία τέθηκε με απόφαση του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη ο κληρικός είναι προσποιητή γιατί δεν γινόταν διαφορετικά.

Σύμφωνα με όσα αλλόκοτα λέγονται ο κ. Βαρθολομαίος ζήτησε την βοήθεια του υπουργού ώστε ο Αρχιμανδρίτης να μην έχει συνέπειες για τις πράξεις του και να επανέλθει στην κοινωνία άσπιλος, χωρίς ίχνος σκιάς, για να εξακολουθήσει το θεάρεστο έργο του και πως η ανταπόκριση του Κερκυραίου κορυφαίου υπουργού ήταν άμεση στέλνοντας άμεσα το ΣαββατοΚύριακο στο Φανάρι την κυρία Αλεξάκη για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.

Εμείς ως ιστολόγιο δεν υιοθετούμε ούτε αμφισβητούμε τίποτα, και αφήνουμε τον καθένα να αξιολογήσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του, άμεσα ή βραχυπρόθεσμα.

Η δική μας άποψη είναι ότι μαίνεται σκληρός υπόγειος πόλεμος διαδοχής του κ .Βαρθολομαίου -του οποίου η κατάσταση δείχνει πιο ταλαιπωρημένη, χρονολογικά μετά τον θάνατο της αδερφής του- οι ομάδες με τους παίκτες είναι από καιρό προετοιμασμένοι και πως ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως θα αθωωθεί. Όποιος ασχολείται μαζί του και τον επικρίνει το κάνει από ζήλεια γιατί κατόρθωσε να διεισδύσει στον χώρο των εκλεκτών του κ. Βαρθολομαίου αναπτύσσοντας μαζί του σχέση στοργής και αγάπης.