Ροή Ειδήσεων

Δ. Καραμάνης: «Ο Δήμος Λεβαδέων έχασε 2.800.000 € για έργα οδικής ασφάλειας»

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Λεβαδέων «Αλλάζουμε σελίδα», Δημήτρης Καραμάνης, αναφέρει πως ο Δήμος Λεβαδέων δεν κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», που αφορούσε τις Περιφέρειες της Χώρας, τους Δήμους με μόνιμο πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 20.000 κατοίκων και τους Τουριστικούς Δήμους.

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η συνολική χρηματοδότηση κάθε αίτησης δικαιούχου ήταν έως 2.800.000,00 € (συμπ. Φ.Π.Α.) για τους Δήμους με μόνιμο πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων.

Για την Βοιωτία κατέθεσαν πρόταση και χρηματοδοτήθηκαν:

Ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας με 2.800.000,00 € και

Ο Δήμος Θηβαίων με 2.000.000,00 €.

“Ο Δήμος Λεβαδέων έχασε την ευκαιρία, όταν την ίδια στιγμή η κατάσταση του οδικού δικτύου στην πόλη και τα χωριά μας είναι κατά κοινή ομολογία τραγική!”, τονίζει ο κ. Καραμάνης.

Επίσης, από την Στερεά Ελλάδα χρηματοδοτήθηκαν και ήδη συμβασιοποιούν έργα οι Δήμοι:

Λαμιέων, Λοκρών, Δωρίδος, Μαντουδίου-Λίμνης, Καμ. Βούρλων, Καρπενησίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, Κύμης – Αλιβερίου, Στυλίδας, Δελφών και Καρύστου με συνολικό προϋπολογισμό 29.784.845,60 €.

“Από την κατάσταση των Δήμων που χρηματοδοτήθηκαν απουσιάζει ο Δήμος Λεβαδέων… Ξέχασαν; Δεν ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια; Δεν γνωρίζουν; Δεν είχαν έτοιμες μελέτες; Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των δημοτών… Αλλάζουμε Σελίδα!”, καταλήγει ο επικεφαλής της παράταξης.