Ροή Ειδήσεων

Αίσθηση προκάλεσε η «απόλυση από Βήματος» ιεροψάλτη στο Μεσολόγγι. Δαμασκηνέ, πάρτο αλλιώς..μπρός ολοταχώς..ξέρα

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στους πιστούς της ενορίας του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου η ενέργεια του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού να «αποπέμψει» τον πρωτοψάλτη, Χρήστο Απέργη σύμφωνα με δημοσίευμα του messologhinews.gr.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη του Ναού κ. Χρήστο Απέργη για την «μέχρι σήμερα πολυετή και πολύκαρπη» διακονία του στο Αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής.

Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του εκφράζοντάς του παράλληλα τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας και ανακοίνωσε, ότι θα εκκινήσει η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού.

Όπως αναφέρει το messolonghinews.gr θεωρήθηκε από τους πιστούς ότι ο Χρήστος Απέργης υπέβαλλε την παραίτησή του. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Όταν, ο κ. Απέργης κατάλαβε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, «προς τι» οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Δεσπότη, κυριολεκτικά «άνοιξε η γη να τον καταπιεί».

Ταυτόχρονα, πολλοί είναι οι ενορίτες της Αγίας Παρασκευής που έμειναν άναυδοι, αφού ο κ. Απέργης εκτελούσε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, στο αναλόγιο του Ναού, καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Δαμασκηνός έχει ήδη στο ενεργητικό του τον Μονόδρομο Παραίτησης , που έδειξε στον Πρωτοσύγκελλο (Ν2) της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Επιφάνιο , ο οποίος σημειωτέον ήταν συνυποψήφιος του για την ίδια χηρεύουσα Μητρόπολη και σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξε ο Πρώτος που Εφώναξε – “Αξιος” (για τον Δαμασκηνό) μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος στη Μονή Πετράκη (6-10-2022).

Ο Δαμασκηνός, χωρίς καμιά σημαντικότερη θεολογία συγκριτικά με τυπικό μικρομεσαίου βαθμού πτυχίου Καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης (ρουσφέτι και εξυπηρέτηση του προϊσταμένου του δεσπότη Βόλου) , με μόνο διοικητικό βιογραφικό … αντάξιο Τμηματάρχη ΔΕΚΟ ή Ιδιωτικής Επιχείρησης ενθρονίστηκε (11-11-2022) κάπου 15 φορές σε κάθε σημείο της Αιτωλοακαρνανίας, υπενθυμίζει κάθε τρεις και λίγο ότι “αποστολή” των παππάδων , λοιπών εκκλησιαστικών κλπ κλπ είναι να υπακούουν στο δεσπότη … και τώρα… πάλι δεσποτικά …. “μετά δόξης και τιμής” Α π ο λ ύ ε ι – Καταργεί , ξαφνιάζοντας το τοπικό Σύμπαν και τον (άγνωστό μας…) κυρ Ψάλτη ….Οργανικό Στέλεχος μιας Εκκλησιάς….

Ο Δαμασκηνός είναι μόνο Δεσπότης , με πλείστα τα αρνητικά της λέξης και του Δεσποτισμού…. ΔΕΝ έχει αποδείξει , προς ώρας ΤΙΠΟΤΕ Άλλο…