Ροή Ειδήσεων

Ο Μητροπολίτης Κισάμου την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο ιστορικό Μοναστήρι της Γωνιάς

Στο ιστορικό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μοναστήρι της Παναγίας της Γωνιάς, στο Κολυμβάρι, θα εορταστεί και φέτος, η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 5 Μαρτίου.

Της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος που επί χρόνια συγκεντρώνει τον σεβασμό και την εκτίμηση από τον κλήρο και τον λαό της επαρχίας που προΐσταται.

Θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, κατά το Βυζαντινό Τυπικό, και εν συνεχεία στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης η καθιερωμένη εορτή του Ιδρύματος με ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Νόννος Πανοπολίτης:  Ένας σκοτεινός Χριστιανός ποιητής του 5ου μ.Χ. αιώνος».

Το βιογραφικό του Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος Ανδρονικάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1964, όπου τελείωσε το σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1987. Έπειτα παρακολούθησε διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στην ίδια σχολή.

Εκάρη μοναχός στην Ι. Μ. Παναγίας Οδηγήτριας Γωνιάς Κολυμβαρίου το 1990. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος, το 1992 Πρεσβύτερος και αμέσως μετά του απονεμήθηκε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου. Στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων υπηρέτησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυκας επί τέσσερα έτη.

Βρέθηκε στη Μ. Βρετανία, και το 1993, ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κάρντιφ και περιχώρων και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ από το οποίο έλαβε το master το 1995.

Το 1997 διορίσθηκε από τον Ειρηναίο Γαλανάκη Εφημέριος στον Πλάτανο Κισσάμου και Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κισσάμου & Σελίνου. Δίδαξε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κίσαμο και από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. 

Την 4η Οκτωβρίου 2005, εξελέγη  Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου και έκτοτε παραμένει επικεφαλής της Μητρόπολης.