Ροή Ειδήσεων

1η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Μέσα στο Κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Μαρτίου την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Βαλτερού.

Στο κήρυγμά του τόνισε την πνευματική ευθύνη που έχει ο κάθε χριστιανός κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για να φθάσει και να προσκυνήσει τα Άγια Πάθη και την ένδοξη Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος τελεί όλες τις Προηγιασμένες. Κάθε Τετάρτη σε μία κωμόπολη και κάθε Παρασκευή σε μικρότερες ενορίες όπου υπάρχουν και μαθητές σε σχολεία για να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και τα παιδιά αυτές τις όμορφες και κατανυκτικές ακολουθίες.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της αποψινής Θείας Λειτουργίας, τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ ευχήθηκε ο Κύριος και Θεός μας να δίνει δύναμη, κουράγιο και παρηγοριά στις οικογένειες τους.