Ροή Ειδήσεων

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας τίμησε 18 ιερείς που συμπλήρωσαν 45 έτη διακονίας

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία μας προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό προς ενδυνάμωση του πνευματικού αγώνα και της νηστείας στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος τίμησε 18 ιερείς που συμπλήρωσαν 45 έτη και πλέον διακονίας και προσφοράς.

Το πρωί πριν την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, κατά το ασματικόν της Δοξολογίας, έγινε η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και η διανομή των ανθέων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, και ακολούθησε το κατά Κυριακήν εσπερινό κήρυγμα υπό του Αρχιμανδρίτου Μελχισεδέκ Γαλάνη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Τίμησε 18 ιερείς που συμπλήρωσαν 45 έτη διακονίας

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος απέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε δέκα οκτώ ιερείς της Μητροπόλεως , που συμπλήρωσαν σαράντα πέντε και πλέον έτη ιερατικής πορείας και διακονίας.

Τιμήθηκαν οι Ιερείς: Μιχαήλ Τούζος, Κωνσταντίνος Πανουσόπουλος, Νικόλαος Βλάχος, Κωνσταντίνος Σαμαρτζής, Αναστάσιος Χριστόφιλος, Γεώργιος Δημογέροντας, Γεώργιος Γεωργουλής, Νικόλαος Χαλικιάς, Κωνσταντίνος Κουτρουμπής, Κυριάκος Δρακόπουλος, Νικόλαος Παπασπηλίου, Νικόλαος Σαράντης, Κυριάκος Λατσώνας, Βασίλειος Ηλιόπουλος, Ιωάννης Βήλος, Κωνσταντίνος Παναγάκος, Κωνσταντίνος Κουρμπέλης και Γεώργιος Πετρής.