Ροή Ειδήσεων

Λέρος: Εορτή του Αγίου Στεφάνου και oνομαστήρια Επισκόπου Στρατονικείας

Στις 27 Δεκεμβρίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ενώ παράλληλα άγει τα ονομαστήριά του ο βοηθός Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος.

Το πρωΐ της Τρίτης 27/12/2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Σεργίου Γουρλά, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη – εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού, π.Γεωργίου Γαμπιέρη και π.Σεβαστιανού Καζηλιέρη, παρουσία της Καθηγουμένης της Ι. Μονής Αγίων Αγγέλων Μοναχής Παρασκευής, της Μοναχής Ευλογίας, του Δημάρχου Λέρου Μ.Κόλια και αρκετών πιστών.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες, υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου Ελευθερίου Χατζηλάρη, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ιωάννης Γκιουζέππος, Ιωάννης Χατζηλάρης και Άγγελος Αγγελίδης.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Σήμερα άγει τα ονομαστήριά του ο βοηθός επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Παϊσίου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε εόρτιες ευχές στον Θεοφιλέστατο και ευχήθηκε έτη πολλά, υγιεινά και καρποφόρα.

Ο Θεοφιλέστατος εδέχθη επίσης ευχές από τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο Μ. Κόλια και το εκκλησίασμα.