Ροή Ειδήσεων

Ἐπιπτώσεις τοῦ πολέμου σύμφωνα μέ τήν ἔκθεση τῆς κανονικῆς Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας

Ανακοινώθηκε η ετήσια έκθεση της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας (UOC). Μεταξύ άλλων:

Η κανονική Ουκρανική Εκκλησία (UOC), ως απάντηση στην προσφυγική κρίση, άρχισε ενεργά να ανοίγει ενορίες σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν τώρα 32 κοινότητες UOC σε 11 χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Εντός της Ουκρανίας, υπήρξαν 129 επιδρομές εκκλησιών, 84 περιπτώσεις αναγκαστικής επανεγγραφής ενορίας, με 93 ακόμη σε εξέλιξη και 74 αποφάσεις για την απαγόρευση της UOC σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την Ουκρανία. 31 ενορίες μετατέθηκαν οικειοθελώς στους σχισματικούς μαζί με τους ιερείς τους και 13 μετατέθηκαν χωρίς τους ιερείς τους.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, 7 κληρικοί του UOC έχουν σκοτωθεί, 12 τραυματίστηκαν και 2 ιερείς θεωρούνται αγνοούμενοι.

75 εκκλησίες και παρεκκλήσια έχουν καταστραφεί, εκ των οποίων 14 στην επικράτεια των μοναστηριών. 300 έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων 17 σε μοναστήρια. 8 μοναστήρια, όλα στην Επισκοπή του Ντόνετσκ έχουν καταστραφεί και άλλα 7 έχουν υποστεί ζημιές.

Υπήρξαν 4 νομοσχέδια που υποβλήθηκαν στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο, όλα στοχεύοντας απευθείας κατά της κανονικής UOC.

Η Εκκλησία στάθηκε δίπλα στον ουκρανικό λαό καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Προσευχές για ειρήνη έχουν προσφερθεί σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της UOC, και πολλές έχουν ανοίξει ως καταφύγια βομβών και στέγαση για εκτοπισμένα άτομα. Περισσότεροι από 500.000 εκτοπισμένοι έχουν λάβει βοήθεια για στέγαση και εκκένωση.

Η Εκκλησία έχει παράσχει 3.500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, 25 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (677.000 δολάρια οικονομικής βοήθειας) και 550.000 γεύματα.

Η Εκκλησία έχει επίσης προσφέρει 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και 30 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (813.000 δολάρια) για προμήθειες, φάρμακα και άλλα για τις ένοπλες δυνάμεις.


Πληροφορίες ἀπό orthochristian.com