Ροή Ειδήσεων

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ Ο ΘΕΟΦΟΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

Γράφει ο ιερεύς π.Δημήτριος Ζαχαρόπουλος 

Εφημέριος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λιδωρικίου


Εορτάζουμε  αγαπητοί αδελφοί τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο  Επίσκοπο Αντιοχείας.

Είναι εκείνο το μικρό παιδί που ο ίδιος ο Χριστός μας όταν δίδασκε στα Ιεροσόλυμα το πήρε στα χέρια Του  και είπε στον λαό: Όποιος  δεν ταπεινώνει τον εαυτό του σαν αυτό το μικρό παιδί ,  δεν μπορεί να μπεί στην βασιλεία των Ουρανών και όποιος υποδεχτεί ένα απ’ αυτά τα παιδιά στο όνομά μου εμένα δέχεται.  

Αυτά λέγοντας ο Δεσπότης Χριστός μίλησε για την μελλοντική προκοπή και πρόοδο του παιδιού φανερώνοντας ξεκάθαρα την αποστολική του διδασκαλία.

Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος είναι εκείνος ο θεολόγος ο οποίος με τις επιστολές του οδηγεί και κατευθύνει το πλήρωμα της Εκκλησίας για την ομόνοια μεταξύ των πιστών , είναι  ο οδοδείκτης  που μας δείχνει τον Χριστό.

Το τέλος του Αγίου Ιγνατίου ήταν μαρτυρικό άγρια θηρία καταξέσκισαν και έφαγαν όλο το άγιο του σώμα . Άλλωστε αυτή ήταν και η επιθυμία του , που την είχε εκφράσει στην προς Ρωμαίους επιστολή. 

Στον συναξαριστή των Ρώσων αναφέρεται ότι οι λέοντες δεν έφαγαν την καρδιά του αγίου.  

Την σεβάστηκαν. Δεν την σεβάστηκαν όμως οι αγριώτεροι  από τα θηρία στρατιώτες οι οποίοι την έσχισαν.  Άλλα κατεπλάγησαν  όταν είδαν σ΄ αυτήν γραμμένες τις λέξεις ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ . 

Μας διδάσκει  ο Άγιος Ιγνάτιος « Μη λαλείτε Κύριον Ιησούν , κόσμον δε επιθυμείτε .. Ουκ έστιν εν εμοί πυρ φιλόϋλον ( Ρωμ. 7,1-2).

Οι φωτογραφίες είναι από την εορτή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στο Λιδωρίκι Φωκίδος