Ροή Ειδήσεων

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος ενορίας – Άρπαξαν 9.000 ευρώ που προορίζονταν για συσσίτια σε απόρους

Τον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο Κρήτης “άδειασαν” επιτήδειοι του διαδικτύου κατορθώνοντας να αποσπάσουν το ποσό ύψους 9.000 ευρώ, το οποίο προορίζονταν για τα συσσίτια που καθημερινά παρέχει η Εκκλησία σε άπορους και ανήμπορους ανθρώπου. Οι άγνωστοι δράστες προφασίστηκαν ότι ήθελαν να κάνουν δωρεά στην ενορία.

Πρόκειται για απάτη που προκαλεί αποτροπιασμό, καθώς η Ενορία της Αγίας Τριάδας, με το κοινωνικό έργο της, αποτελεί στήριγμα και αποκούμπι για τους ευάλωτους εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το ertnews, το θράσος δε των απατεώνων ήταν απύθμενο, καθώς κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας, υποσχόμενοι μια σημαντική δωρεά για ενίσχυση του κοινωνικού έργου της.

Την καταγγελία έκανε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ο ιερέας της Ενορίας π. Πατουχάκης Γεώργιος. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο ertnews αστυνομικές πηγές, ο ιερέας κατήγγειλε πως προχθές δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να κάνει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στην Ενορία. Για να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων του έστειλε ένα σύνδεσμο (link).

Ο 73χρονος ιερέας, ανυποψίαστος ακολούθησε το σύνδεσμο και μεταφέρθηκε στο περιβάλλον μιας εικονικής σελίδας της τράπεζας στην οποία η Ενορία διατηρεί τον τραπεζικό της λογαριασμό. Τα όσα ακολούθησαν ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον ίδιο. Με τρεις μεταφορές ο επιτήδειος ή οι επιτήδειοι κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά 9.000 ευρώ από τον λογαριασμό.