Ροή Ειδήσεων

Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης εορτάστηκε στο Κιλκίς

Στον νεόδμητο Ιερό Ναό υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κιλκίς εορτάσθηκε χθες και σήμερα η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, στον οποίο ο επάνω Ναός είναι αφιερωμένος στην μνήμη της.

Την κυριώνυμο ημέρα των όλων Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Πρωτ. π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη, τους Εφημερίους Παν. Αρχιμ. π. Απόστολο Πορτοκαλίδη και Πρωτ. π. Ιωάννη Σαλαβασίδη και τους Ιεροδιακόνους π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και π. Σάββα Αμοιρίδη.

Ευσεβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές προσήλθαν για να μετέχουν της πανηγύρεως και να προσκυνήσουν την ιερή της Εικόνα, στους οποίους μίλησε επικαίρως ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς.

Αναφερθείς δι ολίγων στον θαυμαστό βίο της Αικατερίνης, ο Σεβασμιώτατος, τόνισε τη μεγάλη αγάπη της Αγίας για τον Χριστό, που την οδήγησε χωρίς αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις στο Μαρτύριο υπέρ του Κυρίου. Θυσίασε την παιδεία, τις γνώσεις, τα πλούτη και της ανέσεις για να βρεθεί κοντά στον έναν και μοναδικό αληθινό Θεό. Σ' αυτόν που την αντιδόξασε με την ευλογία της μυροβλυσίας και θαυματουργίας.

Στο τέλος, και αφού ευλόγησε το κόλλυβο της Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους εφημερίους και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για τη συνέχιση των εργασιών ανέγερσης με τη συνδρομή του φιλάγιου λαού και ευχήθηκε πατρικώς σε όσες φέρουν το όνομα της Αγίας!