Ροή Ειδήσεων

Ιερά Αρχιεπισκοπή - Την Εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης υποδέχθηκε ο Άγιος Γεώργιος Κυνοσάργους

Στα πλαίσια του εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους για την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης στην πλατεία του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο.

Την Εικόνα της Παναγίας κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιώτισσας Αρχιμ. Σπυρίδων Δεναξάς και την υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Κουντούρη, τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών π. Θωμά Συνοδινό και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία και στην συνέχεια η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκου.

Να αναφερθεί ότι την Εικόνα συνόδεψε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, και ο Ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 07:00 μέχρι τις 21:30.