Ροή Ειδήσεων

Ο Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης τίμησε τους προστάτες του

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού ο ομώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στην ακρόπολη της συμπρωτεύουσας, ανάμεσα στα βυζαντινά τείχη, με τους θαυματουργούς Αγίους να φυλάττουν από ψηλά την Αποστολική πόλη των Θεσσαλονικέων.

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, οι ευσεβείς πιστοί της άνω πόλεως, προσήλθαν τόσο κατά την παραμονή, όσο και κατά την κυριώνυμο ημέρα, για να καταθέσουν την ικεσία και την παράκλησή τους προς το σεπτό ζεύγος των Αγίων Αναργύρων!

Ιατροί και Ανάργυροι οι Μάρτυρες της Ορθοδοξίας κατάγονταν από την Ασία και άσκησαν την επιστήμη της Ιατρικής ως διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον, λαμβάνοντας τη χάρη των ιαμάτων από την Υπερούσιο Τριάδα χάριν του ευλογημένου λαού του Θεού!

Παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προέστη ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης και από τον Προϊστάμενο του Ναού Παν. Αρχιμ. Γρηγόριο Παπούλα, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και τον προαύλειο χώρο του.

Σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, τελέστηκε Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμ. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και μετέφερε στο πυκνό εκκλησίασμα τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ανθίμου.

Τέλος ο π. Γρηγόριος ευχαρίστησε θερμά τους Πατέρες για την ευλογητική τους συμμετοχή προς τιμήν των Θαυματουργών Αγίων Αναργύρων καθώς και το ευσεβές εκκλησίασμα που προσήλθε για ακόμη μία χρονιά προκειμένου να τιμήσει τους προστάτες της Ενορίας του.

πηγή, Χρήστος Καναρόπουλος