Ροή Ειδήσεων

Υπόθεση Κιτίου - Το σήριαλ για την γυναίκα που κατηγορεί τον δεσπότη για άσεμνη επίθεση συνεχίζεται - Επιτόπια αυτοψία στη Μητρόπολη

της Νατάσας Χριστοφόρου   

Στη Μητρόπολη Κιτίου για επιτόπια αυτοψία στο γραφείο του τέως Μητροπολίτη έσπευσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, έπειτα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής. Το αίτημα υποβλήθηκε προκειμένου να γίνει αυτοψία στο χώρο όπου γυναίκα κατήγγειλε ότι της επιτέθηκε άσεμνα ο τέως Μητροπολίτης το 1981 όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων.

Προηγουμένως έπειτα από πολύωρη διαδικασία ολοκληρώθηκε η κυρίως εξέταση του τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσοστόμου.

Ο 84χρονος κατηγορούμενος, μέσω μακροσκελούς γραπτής δήλωσης που ανέγνωσε την προηγούμενη δικάσιμο από το εδώλιο του μάρτυρα, απέρριψε κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται κάνοντας λόγο για αποκυήματα «νοσηρής φαντασίας και ψευδορκίας».

Ο τέως Κιτίου κατηγόρησε την παραπονούμενη για ψεύδη. 

Είχε υποστηρίξει ακόμη πως λόγω του χρόνου που παρήλθε από την κατ’ ισχυρισμό άσεμνη επίθεση, πλήττεται το δικαίωμά του για δίκαιη δίκη, αφού σημαντικοί μάρτυρες που θα μπορούσαν να καταθέσουν υπέρ του, έχουν αποβιώσει. 

Το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής του είχε αναλωθεί στη διαρρύθμιση του γραφείου του το 1981. 

Η 57χρονη σήμερα παραπονούμενη, είχε καταθέσει πως της επιτέθηκε άσεμνα σ’ ένα βυσσινοκόκκινο καναπέ στο γραφείο του και πως η πόρτα του κλείδωνε αυτόματα, μέσω ενός κουμπιού.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε φωτογραφίες μετά το 1981, τις οποίες προσκόμισε σε άλμπουμ, που αποδεικνύουν, όπως υποστήριξε, πως εκείνη την εποχή ο καναπές στο γραφείο του ήταν μπεζ κλαδωτός, σημειώνοντας παράλληλα πως τα βυσσινοκόκκινα έπιπλα τοποθετήθηκαν, έπειτα από ανακαίνιση το 1990. 

Ο κατηγορούμενος, απέρριψε ακόμη πως την επίδικη περίοδο, είχε σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου για να κλειδώνει τις πόρτες.